bihon.ro: Șefii de la județ și-au propus, pentru 2022, un buget de dezvoltare de 574 milioane lei, din care au realizat doar 229 milioane.

La final de an, șefii Consiliului Județean Bihor, președintele Ilie Bolojan și vicepreședinții Mircea Mălan și Călin Gal, au ieșit în conferință de presă cu raportul pe investiții în 2022.

Călin Gal a spus că „investițiile sunt partea cea mai importantă din bugetul de dezvoltare, iar noi anul acesta, ne-am propus un buget foarte bun. Poate chiar ne-am referit la proiecte care, chiar dacă le-am promovat, nu s-au semnat încă contractele de finanțare”.

Astfel, bugetul de dezvoltare propus a fost de 574 milioane lei, din total buget, de peste 800 milioane. Undeva la 65% din banii rulați e CJ Bihor, ar fi urmat să intre pe investiții.

sursa foto: bihon.ro

„Am reușit, până în acest moment, o execuție bugetară de 229 milioane lei,” a mai spus Gal.

În privința fondurilor europene, din 316 milioane lei cât se prognoza că se vor atrage, „am realizat 55 – 60 milioane”, a spus Gal. „Încă nu s-a închis anul, sperăm că până la final de an se vor mai semna unele dintre contractele noastre de finanțare”, a subliniat el, insitând că sumele neatrase anul acesta, se vor reporta pe anul viitor.

puteți citi materialul întreg pe bihon.ro

Articolul precedentProgramul magazinelor de Crăciun 2022. Ce supermarketuri sunt deschise în 24, 25 și 26 decembrie
Articolul următorPrimarul comunei Țețchea vă urează un Crăciun Fericit!