În cazul vaccinării împotriva COVID-19 există o discuție foarte serioasă privind responsabilitatea – scrie printreranduri.net.

Vaccinarea este prezentată de „autorități” drept singura responsabilă în fața pericolului reprezentat de COVID-19. Vaccinul a ajuns soluția miraculoasă prin care omenirea poate opri pandemia, așadar, cine nu se vaccinează comite un act iresponsabil, anti-social, anti-uman, de-a dreptul. Acesta este discursul oficial. Cei care nu se vaccinează sunt catalogați niște ignoranți iresponsabili pentru că răspândesc cu bună știință virusul și nu le pasă nici de viaața lor, nici de cea a semenilor (pe care i-ar putea îmbolnăvi).

Pe scurt: ești responsabil dacă te vaccinezi și un iresponsabil dacă refuzi vaccinul oferit gratuit de Guvern.

Că vaccinul nu e gratuit știm cu toții, pentru că zecile și sutele de milioane de doze de vaccin (în valoare de zeci de miliarde de euro) sunt achiziționate de Comisia Europeană și de guverne fix din banii contribuabililor. ”Autoritățile” continuă însă să perpetueze acest narativ cu gratuitea, ca să nu spun poveste, tocmai pentru a păstra vaccinarea în zona accesibilității și a dezirabilitatii sociale. Deh, oamenilor le plac lucrurile primite gratis, mai ales dacă acestea vin de la guvern! Și așa campania de vaccinare din România este un eșec, vă dați seama cum ar fi, dacă oamenii ar trebui să mai și plătească?

Dar să revenim la problema responsabilității. Așadar, ca să scape de spitalizare și de moarte, indivizii trebuie să se manifeste responsabil și să accepte soluția vaccinării oferită de „autorități”. V-ați întrebat însă ce responsabilitate își asumă aceste „autorități” îndemnând populația să se vaccineze?

Pe scurt: nimeni nu-și asumă nicio responsabilitate! Dar să dezvoltăm puțin răspunsul.

Dacă te vaccinezi și scapi de spitalizare/moarte, e meritul „autorităților” care au reușit să te convingă.

Dacă totuși te infectezi și te îmbolnăvești este strict problema ta. Pentru că nici Guvernul și nici producătorul vaccinului nu îți garantează protecție 100% împotriva Covid-19. Nimeni nu garantează că vaccinul poate opri lanțul de infectare. Vaccinat fiind poți să te infectezi și chiar mai rău, poți să dai virusul și la alții. Îți poți îmbolnăvi semenii fără să știi. Chiar dacă știm acest lucru (dovedit științific), fiind persoane ”responsabile”, acționăm ca și cum vaccinul ne-ar asigura un scut de protecție miraculos. Avem senzația că dacă ne-am vaccinat am scăpat de belea. Nimic mai fals!

Pe de altă parte, hai să fim serioși! Ce asumare a responsabilității poți avea de la un Guvern și niște „autorități” care nu sunt în stare să îți garanteze un pat sigur în spital în caz de nevoie (un pat pentru care ai plătit toată viața prin asigurările sociale)? Sau ce responsabilitate și-au asumat ”autoritățile” în cazul celor decedați în spitalele care au luat foc?

Nimeni nu își asumă nimic nici pentru efectele negative vaccinului. Nici producătorii, nici medicii, nici guvernele! Chiar dacă apar rar, când apar probleme, nimeni nu poate fi tras la răspundere pentru că pacientul își asumă toate efectele secundare.

În acest război împotriva dușmanului invizibil, nicio „autoritate” responsabilă nu își asumă nicio responsabilitate, niciun eșec. Fuga de responsabilitate este un sport național, mai ales în cazul „autorităților”! Singurii care ne asumăm responsabilități suntem noi, cetățenii. Dincolo de vaccinare, cea mai importantă responsabilitate care ne revine este să îi suportăm pe actualii guvernați! Așa iresponsabili, ipocriți, incapabili, hoți și mincinoși cum sunt…

Întrebat despre eșecul campaniei de vaccinare din România, primul-ministru Cîțu a dat un răspuns pe cât de halucinant, pe atât de edificator pentru un campion la fuga de responsabilitate și la aruncat vina pe alții: „Să ştiţi că nu sunt o firmă de advertising. Ceea ce trebuia să facă Guvernul am făcut…” Oare Cîțu s-a întrebat vreun moment că poate totuși a făcut prea puțin? (printreranduri.net)

Articolul precedentPeste 600 de noi cazuri în Bihor. Timid, ne mai și vaccinăm
Articolul următorSURSE: Facultatea de medicină trece în online!