boardingpass.ro: Tribunalul General al Uniunii Europene a anulat miercuri o decizie anterioară a Comisiei Europene care a validat ajutoarele acordate de către aeroportul internațional Timișoara în favoarea companiei aeriene Wizz Air, informează un comunicat de presă al Curții de Justiție a UE.

Potrivit Tribunalului, Comisia a săvârșit mai multe erori de drept cu ocazia examinării caracterului selectiv şi a caracterului avantajos al măsurilor menționate.

În cadrul unei strategii prin care se urmărea atragerea companiilor aeriene low-cost şi creșterea rentabilității globale a aeroportului, Societatea Națională “Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia” SA a semnat în anul 2008 cu Wizz Air Hungary, o companie aeriană maghiară low-cost, acorduri care definesc principiile cooperării lor, precum şi condițiile generale de utilizare a infrastructurilor şi a serviciilor aeroportuare de către Wizz Air. Două dintre aceste acorduri au fost modificate în anul 2010 printr-o nouă schemă de reduceri convenită între Wizz Air şi AITTV.

În conformitate cu publicațiile de informare aeronautică, Wizz Air a beneficiat de asemenea de reduceri şi de rabaturi la tarifele de aeroport.

În anul 2010, compania aeriană regională română Carpatair SA a depus la Comisia Europeană o plângere prin care a pus în discuție ajutoare acordate de autoritățile române aeroportului internațional Timișoara în favoarea Wizz Air.

citiți mai multe pe boardingpass.ro

Articolul precedentMedicul bihorean Aurel Mohan, eliberat la cerere din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății
Articolul următorAu apărut influencerii din Coreea de Nord, după ce Kim Jong-un a ordonat „o propagandă mai creativă”. Cum este prezentată viața în dictatura lui (VIDEO)