Mititeii, care vor sfârâi neîncetat pe grătare de 1 Mai, au intrat sub lupa Asociației Pro Consumatori (APC), care a testat din hypermarketuri/supermarketuri 25 de tipuri de astfel de produse! Concluziile sunt îngrijorătoare!
Dacă în mod normal, mititeii ar trebui să conțină doar din amestec de cărnuri, provenite de la o specie sau mai multe specii, apă, condimente, sare și bicarbonat de sodiu, în realitate, ei au adăugați și aditivi alimentari care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung, atrag atenția specialiștii.
“Trebuie să evitați acei mici care au în compoziție arome, aromă de fum și aditivii alimentari, precum: glutamatul monosodic, nitratul de potasiu, acidul citric, citratul de sodiu și izoacorbatul de sodiu. Totodată, trebuie evitate produsele cu adaos de zahăr, ulei vegetal, hidrolizate proteice vegetale, fibre vegetale și fibră de soia, care împreună cu aditivii alimentari maschează calitatea scăzută a cărnurilor folosite în rețeta respectivă. Alte aspecte la fel de importante de urmărit sunt termenul de valabilitate (5 – 7 zile de la data producerii) și condițiile de păstrare (0 – 4 grade celsius) pe perioada valabilității” – atrage atenția conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC, potrivit acasa.ro.
Lista completă a E-urilor detectate în mititeii din comerț se afla pe site-ul www.apc-romania.ro.
Un alt sfat al specialiștilor este să ținem cont de conținutul de carne trecut pe etichetă.
„La alegerea unei caserole de mici trebuie să se aibă în vedere pe de o parte conținutul de carne/cărnuri de pe etichetă, care ar trebui să depășească 85% din conținutul caserolei” – atenționează conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC. (sursa)