Niciun partid nu are o viziune clară pentru educație, respectiv o echipă care să o pună în aplicare. Acesta ar fi dintre cauzele pentru care niciun partid nu vrea să-și asume răspunderea pentru Ministerul Educației, crede Mihai Vasile, cercetător în educație și alte domenii din sfera socială și absolventul unui program de masterat în educație de la Universitatea Cambridge, într-un material publicat de Libertatea.ro.

Zilele acestea au loc negocieri între partidele parlamentare pentru formarea unei majorități și propunerea unui Guvern. La Ministerul Educației nu se înghesuie nimeni, deși alegătorii s-ar putea gândi că fiecare dintre partide ar vrea să implementeze multele măsuri din programele electorale.

Dacă luăm în calcul și declarațiile repetate ale liderilor politici din campania electorală, devine incredibilă situația, dat fiind cât de des au subliniat importanța educației sau faptul că reprezintă o prioritate.

Recunosc, îmi este greu să înțeleg cum poți lucra la o strategie într-un domeniu și să nu ai echipa de implementare pregătită. Similar, nu înțeleg cum poți propune un program de guvernare în campania electorală fără să ai în minte nu doar propunerea de ministru, ci propunerea întregii echipe: secretari de stat, directori de agenții, consilieri ș.a.m.d.

Citeşte întreaga ştire: De ce niciun partid nu vrea Ministerul Educației. „Ipocrizia” lui Iohannis

Articolul precedentPrimul avocat african din România este stagiar în Baroul București
Articolul următorCîțu, un ”Dăncil al lui Ludovic Orban”?