Florian Bodog, pe atunci Ministrul Sănătății, a decis în decembrie 2017 demiterea managerului Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Gilda Popescu, dar și a directorului economic, la propunerea Comisiei de control a Ministerului, pentru nerespectarea obligațiilor în domeniul managementului economico-financiar. Pe românește, nereguli în efectuarea unor achiziții publice!
Astfel, în perioada 10 — 13 octombrie 2017, Corpul de control al Ministerului Sănătății a efectuat o acțiune de verificare la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” București. Conform MS, Comisia de control a mai decis să înainteze un raport în atenția Curții de Conturi, pentru efectuarea verificărilor necesare asupra modului de gestionare a fondurilor publice de către persoane cu atribuții specifice Comitetului director, pe parcursul anului 2017. Totodată, a fost sesizată și Agenția Națională de Integritate în vederea verificării situației privind existența unei posibile stări de incompatibilitate a managerului Gilda Popescu ca urmare a semnării contractului de prestări servicii din anul 2016. Corpul de control al Ministerului a propus tot atunci și actualizarea Strategiei anuale a achizițiilor publice, respectiv a Programului anual al achizițiilor publice pe 2017. După verificări, s-a constatat că Institutul Național de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, în calitate de autoritate contractantă, a încălcat prevederile legale privind achizițiile publice, conform Legii 98/2016.
Inițial Curtea de Apel București prin Hotărârea 5330 din 13 decembrie 2018, anulase ordinul ministrului Sănătății, Florian Bodog, însă MS a făcut recurs. În acest timp, instituția a fost condusă, fără probleme, de către medicul Beatrice Mahler.
Înalta Curte a decis retrimiterea cazului pentru rejudecare, ocazie cu care s-a cerut și administrarea unor noi probe, relevante.
Se pare că fosta directoare, Gilda Popescu, nu a fost în stare să prezinte aceste probe, astfel încât astăzi, Curtea de Apel din București a decis respingerea cererii inițiale a acesteia de a fi repusă în funcție. Soluția pe scurt: Instanța respinge acțiunea ca fiind neîntemeiată.
Prin urmare, Beatrice Mahler își va continua mandatul încredințat în 2017 de Florian Bodog. (sursa: portal.just.ro)