Meciul Austria-Macedonia de Nord (scor 3-1), primul organizat de România la un turneu final major, a stârnit un scandal uriaş din cauza faptului că Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu au fost nevoiţi să stea la tribuna a II-a, nu la tribuna VIP, în care au avut bilete procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, dar şi alte nume grele, printre care şi cele ale unor politicieni care au sau pot avea diverse probleme cu legea.

Dan Barna a fost cel mai fericit suporter la meciul care s-a jucat pe Stadionul Național. Și-a făcut un mega-selfie (în direct la TV) cu cine credeți? Cu șeful DNACrin Bologa, prezent la meci alături de nume grele care au probleme cu legea. În acest context, jurnaliştii de la Lumea Justiţiei se întreabă cât de normal este ca reprezentantul anticorupţiei din România să participe la un astfel de eveniment alături de „posibilii viitori suspecți sau inculpați în dosare DNA”.

Unul din comentariile venite la acest moment „festiv” a fost:

Dan Barna în loja alături de șeful DNA, Crin Bologa! Ce, Kovesi nu stătea la Sebastian Ghiță în cramă? Tradiția se păstrează…

Amintim că luni, 15 iunie, la o zi după meci, Orban a explicat de ce Hagi şi Popescu au stat la tribuna a II-a. De asemenea, puteţi afla şi care au fost primele reacții ale lui Gheorghe Hagi și Gică Popescu în scandalul biletelor de la Euro 2020.

„ȘEFUL DNA, ÎN LOJĂ CU CERCETATUL – Crin Nicu Bologa nu a avut nicio problemă să stea alături de prezumtivii viitori suspecți sau inculpați în dosare DNA, Dan Barna și Ludovic Orban.

Șeful USR Dan Barna apare în ancheta privind o presupusă fraudă cu fonduri europene, iar numele liderului PNL Ludovic Orban este menționat în dosarele Unifarm. La câteva scaune distanță de Bologa era Nicușor Dan, cu denunț împotriva să la DNA și autor de plângeri la DNA

Astfel, Bologa a fost fotografiat în timp ce asista la meciul de fotbal Austria-Macedonia de Nord, disputat în urmă cu câteva zile (n.r. – duminică) pe Arena Națională, în cadrul Campionatului European de Fotbal. Fotografia a provocat deja revoltă în rândul românilor, în condițiile în care, așa cum se știe, Crin Nicu Bologa și mai-marii din politică au primit locuri în lojă și au beneficiat de protocolul de lux, în timp ce cei mai mari fotbaliști ai României, Gică Hagi și Gică Popescu, au fost nevoiți să stea în tribună, că orice alt spectator de rând.

Posibilii suspecți în dosare DNA, la câteva scaune distanță de DNA

Fotografia mai ridică însă o problema. Și anume dacă e normal că șeful DNA să stea la doar câțiva metri distanță de personaje care în prezent fie sunt investigate de DNA, putând primi oricând calitatea de suspecți sau inculpați, fie apar în dosare ale DNA.

(…) Pe de altă parte, în aceeași lojă cu șeful DNA Crin Nicu Bologa a putut fi văzut și primarul general al Capitalei Nicușor Dan. La rândul sau acesta a fost vizat de un un denunț depus împotriva să la DNA (click aici pentru a citi), însă are și calitatea de autor de plângeri penale formulate la DNA.

În acest context întrebăm:

– oare nu cumva șeful DNA ar fi trebuit să se intereseze înainte de a acceptă invitația în legătură cu ce personaje vor mai fi prezente în aceeași lojă?

– oare nu cumva șeful DNA trebuia să se abțină de la a se afișa lângă persoane vizate sau care apar în dosare ale DNA?”, se arată pe luju.ro. (sursa)

Articolul precedentEste sau nu reală creșterea prețului la case și apartamente? Argumente că dezvoltatorii ar putea manipula piața prin anunțurile lor
Articolul următorUDMR va numi urmatorul Avocat al Poporului. Cine ar putea s-o inlocuiasca pe Renate Weber