In luna iulie meteorologii au anuntat temperaturi usor mai ridicate decat cele specifice perioadei. Vestul tarii va face exceptie, pentru ca acolo sunt asteptate temperaturi ridicate in urmatoarele patru saptamani, conform meteo.ro.

Saptamana 28 iunie – 5 iulie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestei perioade, in toate regiunile, dar cu o abatere termica pozitiva mai accentuata in cele vestice.

Regimul pluviometric va fi in general excedentar in regiunile sudice, dar si local deficitar in extremitatea de nord a tarii, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 5 – 12 iulie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, in regiunile vestice, iar in rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general excedentare in regiunile extracarpatice si la munte, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana.

Saptamana 12 – 19 iulie 2021

Temperaturile medii vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru acest interval, in jumatatea de nord-vest a tarii, iar in rest vor fi apropiate de cele specifice pentru aceasta perioada.

Regimul pluviometric va fi local excedentar in regiunile sudice, iar in rest se va situa in jurul celui normal pentru aceasta saptamana.

Saptamana 19 – 26 iulie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa in general in jurul celor specifice pentru aceasta perioada, posibil usor mai ridicate in vest si nord-vest, dar si usor mai coborate in sud si sud-est.

Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi local excedentare in regiunile sud-vestice, dar si deficitare in extremitatea de nord a tarii, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. (sursa)

Articolul precedentVIDEO Producția de porumb are probleme în Bihor
Articolul următorBloomberg: Ratele de vaccinare din România și Bulgaria sunt cu mult în urmă față de media UE