- Să devii miliardar pare a fi un obiectiv măreț, dar, din păcate, pentru cei mai mulți dintre noi este doar un vis. Chestiunea este că mulți miliardari nu au început ca atare.
- Unii au avut, într-adevăr, avantaje economice și educaționale, dar chiar și fără acestea, deciziile lor inteligente și alegerile lor de afaceri – plus câteva caracteristici cheie – i-au condus la miliardele lor.
- Aproximativ 28% dintre persoanele incluse în studiul au fost Visătorii. Aceștia aveau o avere netă medie de 7,4 milioane de dolari – mult mai mult decât orice alt grup din studiu.
Potrivit studiului realizat de Tom Corley, autorul cărții Obiceiuri bogate, în cadrul căruia a petrecut cinci ani observând și documentând activitățile zilnice a 233 de miliardari (toți aveau cel puțin 160.000 de dolari în venit brut anual și 3,2 milioane de dolari în active nete), a descoperit că există patru căi principale pentru a deveni miliardar:
Calea Economistului-investitor: Indiferent care este slujba lor de zi cu zi, persoanele din acest grup fac din economisire și investiții o parte din rutina lor zilnică. Ei se gândesc în mod constant la modalități inteligente de a-și crește averea.
Calea Escalatorilor de companii: Escalatorii lucrează pentru o companie mare și își dedică tot timpul și energia pentru a urca pe scara corporatistă până când obțin un post de conducere – cu un salariu extrem de mare.
Calea virtuoșilor: Acest grup se numără printre cei mai buni în ceea ce fac în profesia lor și sunt plătiți cu o primă mare pentru cunoștințele și expertiza lor. Educația formală, cum ar fi diplomele avansate (de exemplu, în drept sau medicină), este de obicei o cerință.
Calea visătorilor: Persoanele din acest grup sunt toate în căutarea unui vis, cum ar fi începerea propriei afaceri, devenirea unui actor de succes, a unui muzician sau a unui autor de best-seller. Visătorii iubesc ceea ce fac pentru a-și câștiga existența, iar pasiunea lor se vede în conturile bancare.
Calea Visătorilor este cea mai rapidă cale de a te îmbogăți
Aproximativ 28% dintre persoanele incluse în studiul au fost Visătorii. Aceștia aveau o avere netă medie de 7,4 milioane de dolari – mult mai mult decât orice alt grup din studiu- și au reușit să acumuleze această avere pe o perioadă de aproximativ 12 ani.
Aceasta este calea cea mai rapidă și cea mai plină de satisfacții către bogăție – și este, de asemenea, cea care garantează cei mai mulți bani. Luați în considerare lista Forbes 400 din fiecare an, de exemplu: Șapte din cei mai bogați 10 miliardari din lume, printre care, Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg și Michael Bloomberg, sunt toți Visători care s-au îmbogățit prin înființarea propriei companii.
Calea Visătorilor, însă, se întâmplă să fie și cea mai grea, mai riscantă și mai stresantă. „În cel mai rău caz, este o plimbare zilnică prin iad”, a declarat un Visător. „Este plină de obstacole, dezamăgiri, greșeli, respingeri și lupte financiare.”
De ce este atât de dificilă calea Visătorilor? Este nevoie de o rezistență fizică și mentală enormă pentru a parcurge calea Visătorilor.
7 moduri reale de a deveni miliardar
Inventează
Să fi inventator este o carieră provocatoare de urmat. Dar dacă ai inteligența de a crea cu succes, de a breveta, de a produce și de a comercializa un produs de care oamenii au nevoie (și, prin urmare, îl vor cumpăra în masă), îți poți construi viitoarea viață de miliardar pe baza acestuia. Invențiile de succes nu sunt neapărat articole complicate sau de înaltă tehnologie, ci pot îmbunătăți articole existente. De exemplu, James Dyson a inventat un aspirator mai bun, iar Gianfranco Zaccai a inventat un mop mai bun, Swiffer.
Fii inovator
Inovarea este arta fină de a lua în considerare o piață curentă și de a găsi o modalitate creativă de a îmbunătăți oferta actuală.
Inovatorii de succes vor identifica nevoile reale din spatele cererilor clienților și le vor satisface cu un produs sau serviciu mai inteligent, mai bun, mai eficient, care oferă mai mult decât concurenții săi. Alții pot dezvolta o afacere care funcționează într-un mod suficient de diferit pentru a ieși în evidență față de ceilalți. Fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad, este un exemplu excelent de persoană care a folosit inovația pentru a produce miliarde de euro.
Mobila nu pare a fi o piață fascinantă. Cu toate acestea, abordarea sa de a oferi pe o piață globală piese modulare, economice, cu un aer modern, din Suedia și de la alți designeri și producători europeni, s-a dovedit a fi fructuoasă.
Investește
Miliardarul autodidact Warren Buffett este renumit pentru modul său frugal și pentru investițiile inteligente. Investițiile, desigur, necesită puțini bani de pornire și o perspectivă precisă asupra investițiilor care sunt inteligente și care ar putea duce la pierderi. Dacă puteți călca pe urmele investitorilor miliardari precum Buffett, atunci aceasta ar putea fi calea potrivită pentru dumneavoastră.4
Fii un antreprenor
Cea de-a treia opțiune pentru a deveni miliardar este tradiția consacrată de timp a activităților antreprenoriale. A începe o afacere și a o duce la succes nu este întotdeauna ușor. Cu toate acestea, pentru cei care au un bun simț al afacerilor și capacitatea de a detecta start-up-urile care au potențialul de a fi grozave, antreprenoriatul poate fi vehiculul către o mare bogăție.
Antreprenorii miliardari pot lucra în două moduri: fie venind cu o idee grozavă și ducându-o până la capăt, ca în cazul lui Bill Gates și al Microsoft, fie observând ideea bună a altcuiva și investind în ea din timp. Ambele sunt modalități viabile de a ajunge la succesul care vă poate aduce miliarde de dolari pentru averea dvs. netă.5
Deținerile pe termen lung pe piața bursieră pot fi un pariu mai bun decât investițiile populare cu risc ridicat, potrivit miliardarului Warren Buffett.
Nu îți imagina că le știi pe toate
În momentul în care crezi că nu mai ai nimic de învățat este momentul în care îți ucizi potențialul de a deveni miliardar. Mai ales dacă ești interesat să îți construiești averea prin invenție sau inovație, trebuie să fii curios, deschis la minte și să înveți mereu. Aceste calități îți permit să privești lucrurile vechi într-un mod nou, să vezi potențialul de schimbare și profit acolo unde alții văd doar ceea ce s-a făcut deja.
Nu face investiții ostentative
Cea mai recentă și cea mai mare oportunitate de investiție poate fi amuzant de discutat, dar una dintre capcanele viitorilor miliardari este să se arunce în „ultima modă”, care nu se dovedește întotdeauna a fi atât de mare. Investitorii care fac miliarde din investițiile lor evită alegerile ostentative, distractive și cu risc ridicat și le aleg în schimb pe cele cu potențial pe termen lung de a oferi randamente mari. Imobiliarele, energia, oțelul, telecomunicațiile, produsele farmaceutice și energia se numără printre aceste alegeri, în timp ce opțiunile de înaltă tehnologie și cele intrigante, dar riscante, pot merge în ambele sensuri.
Nu renunța prea repede
Genul de antreprenori care reușesc își dau seama că succesul rareori vine peste noapte. Este posibil ca o idee de afaceri să nu dea roade, dar următoarea ar putea da rezultate. Nu este ușor să construiești ceva de la zero, mai ales când acel ceva este o avere de miliarde. Timpul este de partea ta dacă nu te grăbești. (sursa)