Cristian Tudor Popescu (CTP) este prezentat de fiecare dată, cu ocazia numeroaselor sale apariții la televizor, ca fiind gazetar. De fapt, domnul Popescu nu este gazetar ci, pur și simplu, responsabil cu propaganda. Domnul Popescu este un propagandist profesionist – cu mulți ani de practică în spate, dar și cu preocupări teoretice în acest domeniu. O face, din ce observăm noi, folosind două tehnici principale: prima, aceea de a lipi etichete – de obcei zoologice dar nu numai, de diferite personaje care populează fauna politică autohtonă, iar a doua, de a spune ce gândesc sau cred anumiți politicieni fără ca aceștia să fi declarat vreodată ceva în sensul spuselor CTP-ului. Concret, le pune cu de la sine putere, pentru a-i servi argumentația prefabricată, gânduri în cap și vorbe în gură. Iar ele rămân ca și cum ar fi fost reale și duc, desigur, la concluzia prestabilită!…

Domnul Popescu mai face însă ceva și mai periculos: se joacă, bine, cu logica. O face pentru că, în primul rând, o stăpânește mai bine decât mulți, dar și pentru că logica permite manipulări înfiorătoare ale adevărului. Mai clar, nu tot ce e logic e și adevărat, dar câți dintre noi ne mai gândim la asta în tumultul de știri, comentarii și analize la care suntem expuși zilnic? Și mai clar, de multe ori luăm ca adevărată o opinie (exprimată cu forță) doar pentru că ni se pare că are sens. Iar sistemul, metoda CTP pe asta se bazează. Nu îl interesează ca o afirmație să fie adevărată atâta vreme cât ea este… logică. Iată un exemplu.

În clipa de față, interesul opoziției este să dărâme guvernul Orban și va folosi toate mijloacele: dacă mor mai mulți oameni, mor din cauza guvernului Orban! Dacă nu, de fapt, este vorba de netestare! (…) Avem deja narativa (…) lui Tăriceanu, a lui Ciolacu, a lui Ponta: nu s-a testat, domnule! De fapt, sunt mult mai mulți infectați decât 10.000, cât sunt numărați oficial!” – a declarat CTP, la Digi24.

„Dacă te gândești puțin la aceste afirmații, dai de creier pane. De ce? Să spunem că nu sunt 10.000 de infectați în mod real, ci 20.000, 30.000 de infectați! Păi dacă sunt 30.000 de infectați, dintre care numai 10.000 au fost detectați prin testare, atunci nu trebuie să avem și un număr corespunzător de morți? Pentru că morții, pe ăștia e greu să-i contești, ei sunt morți, zac acolo, la morgă și dup-aia în pământ. Sunt 557 de morți la ora asta (vineri, 24 aprilie – n.r.), da? Păi dacă ar fi mult mai mulți infectați, ar fi mult mai mulți morți! Ăia care nu sunt testați nu se îmbolnăvesc și mor? Vedeți aberația?” – a argumentat gazetarul.

Face sens? Face. Doar că nu este adevărat!

Așa este, domnule CTP. Ăia care nu sunt testați se îmbolnăvesc și ei și, din păcate, mor și ei. Clar. Numai că, nefiind testați, nu-i poate trece nimeni ca fiind morți din cauza virusului pentru că NIMENI nu știe dacă erau sau nu infectați. Este oare clar?

CTP crede așadar (vrea să creadă!) doar în morții incontestabili, în morții logici, cum ar veni… Din păcate, stimate domn, TOCMAI din lipsa unui număr de teste suficient de mare de teste realizate, printre noi umblă însă un număr mare, mult mai mare, de morți-vii încă, pe care nu-i știm și nu-i vom ști! Probabil că nu sunt logici, dar nu sunt cu nimic mai puțin ADEVĂRAȚI decât morții dumneavoastră, cei ai propagandei.

Care este așadar scopul acestei acțiuni propagandistice a CTP-ului? Unu. Să ne spună EL strategia opoziției, care e adevărată (sic!) pentru că o spune EL. Doi. Să acopere incompetența actualei guvernări, care nu a reușit să asigure un număr suficient de testări – SPRE DEOSEBIRE DE MAJORITATEA GUVERNELOR SERIOASE, prin a ne convinge că, până la urmă, nici nu ar fi testele astea atât de relevante (!!)…

Atâta doar că, de fapt, sunt.

POST SCRIPTUM

Desigur, există și posibilitatea, puțin probabilă, totuși, ca domnul CTP să fie pur și simplu prost. Noi nu credem însă. Domnia sa este prea deștept pentru așa ceva… De aceea, e doar propagandist.

Articolul precedentExistă tehnologie de recunoaștere a fețelor acoperite cu măști
Articolul următorLetonia a testat 2% din populație. România a amendat!