Angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protejare a angajaților pe timpul caniculei, în caz contrar, riscă amenzi uriașe, avertizează Inspecția Muncii. Astfel, atunci când temperaturile depășesc 39 C, patronii trebuie să reducă programul de lucru, să asigure ventilația la locul de muncă, să alterneze perioadele de lucru cu cele de de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer.

De asemenea, angajatorii sunt obligați să le asigure lucrătorilor apă minerală, câte 2-4 litri / persoană / schimb, să le ofere condiții pentru dușuri și echipament individual de protecție, în funcție de domeniul în care își desfășoară activitatea.

Ce riscă patronii care nu iau măsuri pe timpul caniculei

Nerespectarea dispozițiilor legale în materie, constituie contravenție, amenzile aplicabile fiind cuprinse între 1500 lei și 2500 lei, dacă faptele nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât sa fie considerate, potrivit legii penale, infracțiuni”, au precizat inspectorii de muncă.

In toată țara sunt așteptate temperaturi de 40C. (sursa)

Articolul precedent17 universități din România incluse în Topul QS Universități din Europa 2025
Articolul următorOPINII. Să zicem că Orban Viktor ar fi, pe românește, un ‘dobitoc’! DAR care este diferența dintre fotografiile de mai jos?