”Concursul de admitere în magistratură, sesiunea februarie – iulie 2024, debutează duminică, cu proba eliminatorie – test grilă de verificare a cunoştinţelor juridice. 1107 candidaţi vor concura pentru 75 de posturi de judecător şi 42 de posturi de procuror, numărul acestora putând fi suplimentat în condiţiile Regulamentului de concurs”, conform CSM.

Concursul se va desfăşura la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti, începând cu ora 10:00. Accesul în sălile de concurs se poate face pe baza actului de identitate sau a paşaportului, în intervalul 8:00 – 9:30.

”În timpul desfăşurării probei de concurs, se interzice candidaţilor să deţină orice surse de informare care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Este, de asemenea, interzis accesul în sala de concurs cu telefoane mobile, ceasuri (inclusiv mecanice) sau orice alte mijloace de comunicare sau de transmitere de date. Nerespectarea acestor reguli poate atrage eliminarea din concurs”, precizează CSM.

Testul de duminică va fi urmat, în 11 mai, de proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil şi drept procesual civil, iar în 12 mai, de proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice la drept penal şi drept procesual penal. În intervalul 18 – 26 mai este programată testarea psihologică, iar în perioada 22 – 30 mai are loc proba interviului. (sursa)

Articolul precedentPlanificatorii militari americani și chinezi se pregătesc pentru un nou tip de război cu roiuri de drone militare echipate cu inteligență artificială
Articolul următorEscrocheriile telefonice. Cum este recomandat să răspunzi la telefon