Patru județe vor fi vizate de o avertizare meteo Cod portocaliu de viscol și vânt puternic începând de joi seară, anunță meteorologii. Potrivit ANM, 16 județe sunt sub avertizare cod galben de ninsori viscolite și vânt.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite la munte. Intră în vigoare azi la ora 14.00 și va fi valabil până vineri la ora 18.00, interval în care vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

Din această seară, de la ora 22.00 până vineri la ora 10.00 va fi în vigoare un cod portocaliu de vânt și viscol. În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m. (sursa)

Articolul precedentGuvernul dă mână liberă primarilor la “lucrări urgente” pe final de an. Urgența o stabilesc primarii
Articolul următorTREI PENALI! DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a miniștrilor Sănătății din perioada pandemiei Vlad Voiculescu și bihoreanca Ioana Mihăilă