Comparați – scrie Coaliția Rogerius, promisiunile din 2012 și realitățile de astăzi a ceea ce a fost mediatizat în țară ca cel mai de succes proiect a unei administrații locale, pentru care bugetul alocat a fost de peste 100 milioane euro : trecerea pe gaz a Electrocentrale Oradea.

1. Februarie 2012 – Bolojan: cel mai pesimist scenariu este că prețul gigacaloriei pentru populație va fi 55 euro, cu TVA.

2. Octombrie 2016 – Bolojan: prețul gigacaloriei este acceptabil (transformat din Lei, aceasta era deja 53,3 euro!).

3. Februarie 2020: prețul gigacaloriei era 57,5 euro, depășind practic “cel mai pesimist” scenariu.

4. Noiembrie 2021: consilierii de pluș ai PNLOradea votează fără sclipire mărirea prețului, actualmente populația plătind aproape 400 lei <=> 80 euro!

Nici Ilie Bolojan și nici actualul primar Birta nu își asumă vreo răspundere în situația creată. Practic, din cauza abordării intransigente că “așa am decis, așa vom face!”, în această iarnă, fiecare familie din Oradea va avea de achitat cu câteva sute de lei în plus lunar.

Iar datorită pariului politic strâmb făcut la Congresul propriului partid, subvenția va fi suportată din bugetul local și nu național. Ori, ani de zile ni s-a spus ca subvenția nu este soluție viabilă fiindcă va lua de la investiții. Iar acum, să își acopere eșecurile politice, PNL Oradea trece și peste acest “impediment” pentru ca impactul social, pardon, electoral să fie cât mic.

Explicațiile despre gazul rusesc și guvernul Cîtu sunt doar firave încercări de a nu recunoște că în 2011 – 2012 s-a făcut o mare greșeală strategică, care acuma se revarsă asupra orădenilor! (Coaliția Rogerius)

Articolul precedentIoan Mang: Avem nevoie urgentă de noi capacități de producție a energiei în Transilvania
Articolul următorAnaliză îngrijorătoare în Bloomberg: Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai puțin sau chiar să se pregătească pentru blackout