Decizie finală în coaliția de guvernare: Au stabilit calendarul electoral pentru prezidenţiale şi parlamentare. Alegerile vor avea loc la final de noiembrie – început de decembrie, astfel:

  • primul tur de la prezidenţiale în data de 24 noiembrie
  • alegerile parlamentare pe 1 Decembrie (Ziua Naţională)
  • al doilea tur de la prezidenţiale pe 8 decembrie.

Ședința Guvernului are loc joi, la ora 13:00, pentru a aproba hotărârea care consfinţeşte aceste date.

Liderii coaliţii s-au reunit, joi dimineaţă, pentru a pune la punct aceste detalii. De la PNL au participat Nicolae Ciucă, Lucian Bode și Cătălin Predoiu, iar de la PSD – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Marian Neacșu.

Răspunzând unei întrebări la finalul şedinţei de coaliţie, Nicolae Ciucă a precizat că PNL şi PSD vor avea candidaţi proprii la preşedinţie.

„Dacă privim cu pragmatism ecuația alegerilor prezidențiale, este limpede că în turul al doilea nu pot ajunge decât candidații PNL și PSD. Așa a fost la toate alegerile prezidențiale de până acum și asta ne confirmă și sondajul CURS”, scrie pe Facebook purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe.

Potrivit acestuia, „candidații partidelor mici sau cei independenți nu au nicio șansă, pentru că alegerile prezidențiale sunt în primul rând o competiție între partide și apoi o competiție între persoane”.

„Dacă un candidat nu reprezintă niciun curent politic, e practic imposibil să transforme favorabilitatea în voturi. Istoria ne confirmă acest lucru – niciun independent nu a luat vreodată mai mult de 10%”, încheie Stroe, referitor la candidatura lui Mircea Geoană, dat favorit de unele sondaje. (sursa)

Articolul precedentCiolacu cere SUA să devină principalul investitor și partener comercial al României
Articolul următorOPINII. Fără o economie puternică nu putem avea pretenții să câștigăm un Campionat European de Fotbal, oricâtă pasiune, iubire și speranță ar avea jucătorii și suporterii