Mutațiile coronavirusului ar putea face ineficiente vaccinurile actuale în decurs de un an, potrivit majorității epidemiologilor, virologilor și specialiștilor în boli infecțioase chestionate de People’s Vaccine Alliance. ⁠

Sondajul, realizat cu participare a 77 de experți din unele dintre cele mai importante instituții academice din lume din 28 de țări, a constatat că aproape o treime a dat un interval de timp de nouă luni sau mai puțin!

Mai puțin de 1 din 8 au spus că ei cred că mutațiile nu vor face niciodată vaccinurile actuale ineficiente. Două treimi au spus că avem „un an sau mai puțin înainte ca virusul să creeze astfel de mutații încât majoritatea vaccinurilor din prima generație devin ineficiente și sunt necesare vaccinuri noi sau modificate”. ⁠

Majoritatea covârșitoare a experților – 88% – a declarat că o distribuire scăzută a vaccinului în multe țări ar face mai probabilă apariția mutațiilor rezistente.

People’s Vaccine Alliance a avertizat că, la rata actuală a programelor globale de vaccinare, doar 10% dintre oamenii din majoritatea țărilor sărace ar fi probabil vaccinați până anul viitor. ⁠(cnbc.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.