Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre restructurarea anunţată de ministrul Economiei Claudiu Năsui, că nu este vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii, însă persoanele respective vor rămâne în minister. Ministrul Economiei a anunțat, miercuri, reduceri de posturi în minister. „Prin această reorganizare reducem funcțiile redundante și departamentele care nu și-au arătat niciodată utilitatea”, spunea Năsui.

„Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că e vorba de redefinire, directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale și poate sunt mai puține. (…) Este mai complicat. Eu vă spun că o reorganizare în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasarea direcțiilor și exact ce am spus eu să se întâmple. Toate ministerele trebuie să facă reorganizări pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat miercuri că va face reduceri importante de posturi în cadrul ministerului: 39% dintre funcţiile de conducere și 30% din cele de execuţie vor dispărea. Cei care vor rămâne în minister vor da concurs pe posturi. El spune că ministerul a ajuns să aibă foarte multe structuri și șefi ca urmare a „multiplelor despărțiri și comasări de ministere”. (sursa)

Articolul precedentRomânia este țara din UE cu cea mai mare scădere a producției industriale! Procentul uriaș comparativ cu celelalte țări
Articolul următorCu aceiași bani ca acum câteva luni, cumperi cu 15-20% mai puține lucruri