Florin Cîțu este prim-ministrul României, candidat la președinția PNL și, de aproape o săptămână, este și ministrul interimar de Finanțe. Din aceste motive, evidente, economia duduie, veniturile cresc, românii au un robinet cu lapte și unul cu miere pe care curge bunăstare 24 de ore pe zi, 7 zile din 7.
Ce bine că-l avem pe Florin Cîțu, ce bine că el există și că ne-a convins să-l punem premier pentru calitățile sale de necontestat!
După ce l-a demis pe ministrul de Finanțe pentru că acesta s-a opus alocării de fonduri suplimentare către primarii PNL care ar putea să influențeze rezultatul alegerilor din partid, dacă ar fi bine motivați, Florin Cîțu s-a repezit, luni, în mijlocul primarilor de municipii, pentru a-și prezenta crezul și echidistanța. Sunt 103 municipii în România, cu tot cu București, deci 103 primari de municipii. 3,23% din totalul de 3.187 de primari. În fața ăstora, în fața acestei minorități absolute, premierul a fost ferm, dur și de neînduplecat: jumătate dintre primăriile din țară nu au venituri suficiente nici măcar pentru a-și acoperi cheltuielile salariale. Primarii de municipii neavând această problemă, s-au uitat unii la alții, s-au uitat olecuță curioși la Cîțu, după care și-au reorientat privirile spre ecranele telefoanelor, unde se găseau lucruri mult mai interesante. Văzând că nu le stârnește interesul, Cîțu a încercat altă abordare, promițând că la rectificarea bugetară se vor da bani primarilor indiferent de partid. Jumătate dintre cei din sală și-au pus căștile, că porn-ul fără sonor e cam fad. „Nici o rectificare bugetară nu se va face la partid, cât voi fi prim-ministrul-României!“, a insistat Cîțu, moment în care până și primarii PNL care mai erau atenți au izbucnit în râs. Căci rectificare bugetară se va face în perioada 16-20 august. Orice ar vrea premierul, oricât de ferm va fi el, decizia va sta la ministrul de Finanțe. Iar în coaliția guvernamentală și în PNL se știe, deja, că ministrul de Finanțe Florin Cîțu are coloană vertebrală și o personalitate puternică și că nu se pleacă în fața premierului Cîțu Florin. În plus, ministrul de Finanțe e liberal convins și luptător neînfricat cu Ciuma Roșie și cu neocomunismul. Orice ar spune premierul, primarii PSD nu vor primi bani în plus de la liberalul de la Finanțe. Pentru că nu merită, nu se califică, nu se pricep.
Păcat, însă, că sunt subminate bunele intenții ale premierului Cîțu. Omul vrea, luptă, cere reforme și scăderea cheltuielilor. În același timp, paralel cu această luptă, aleșii locali ai PNL cresc, în doar zece luni, numărul angajaților din primării cu 2.974.
Păcat că premierul Florin Cîțu din luna iulie luptă cu discriminarea economică pe criterii partinice, în timp ce premierul Cîțu din martie, același an, a decis împărțirea a 380 de milioane de lei după cum urmează: 10 milioane la primării PSD, 40 de milioane la primării UDMR, 120 de milioane la primării USR-PLUS, 201 milioane la primării PNL și restul la alte partide. A luat PSD 10 milioane? A luat, deci e clar că nu s-a făcut nimic pe criterii politice.
Păcat că premierul Cîțu din iulie luptă pentru suplețea aparatului guvernamental, în timp ce sub premierul Cîțu de până în iulie numai la Secretariatul General al Guvernului s-au angajat, în plus, 1.500 de oameni.
În timp ce ieșea de la întâlnirea cu primarii de municipii, Florin Cîțu, premierul, urla: „Și nu uitați: au crescut veniturile românilor, e bunstaaaaareeeee!“.
În același timp, aproape, Institutul Național de Statistică emitea un comunicat oficial: în luna mai 2021, câștigul salarial mediu în România a scăzut cu 1,9% față de câștigul salarial mediu din luna aprilie, tot din România. Băi, Florine, ăștia chiar au ceva cu tine…
Patrick Andre De Hillerin / catavencii.ro