Dacian Cioloș (52 de ani, din Sălaj) este președintele USR de la începutul lunii octombrie, când l-a învins pe Dan Barna. Cioloș a demisionat săptămâna trecută din poziția de șef al grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Cioloș a mai fost premier în perioada noiembrie 2015 – 2017, fiind numit în fruntea unui guvern de tehnocrați susținut de PSD și PNL după tragedia din clubul Colectiv, care a dus la demisia guvernului Ponta.

Cioloș, de profesie inginer horticultor, a fost comisar european pentru Agricultură în perioada 2010 – 2014, anterior fiind ministru al Agriculturii. El are studii de specialitate în Franța, iar imediat după ce a terminat studiile de master a lucrat ca agroeconomist stagiar la Comisia Europeană. Ulterior a ocupat diferite poziții în Comisia Europeană și Ministerul Agriculturii.

În 2018 a lansat Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), care a colaborat și apoi a fuzionat cu USR.

El este căsătorit cu Valérie Villemin, o expertă în agricultură pe care a întâlnit-o în timpul studiilor în Franța. În timpul studenției a fost membru al Uniunii Vatra Românească și, potrivit declarațiilor sale, a făcut yoga și a participat la o spirală a mișcării MISA. (sursa)

Articolul precedentPSD a depus plângere la DNA împotriva lui Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Dan Vîlceanu
Articolul următorAvertisment de securitate din partea Google pentru cei 2 miliarde de utilizatori Chrome