Cinci orașe din România sunt prezente în topul celor mai sigure locuri din Europa, unde să locuiești, să mergi în excursie, să te muți cu serviciul sau cu studiile.

Cel mai sigur oraș din Europa este Haga, care se află în Țările se Jos. Mai departe în clasament vine Berna, care este capitala Elveției și apoi Munchen, oraș din Germania.

În primele 10 locuri intră Ljubljana din Slovenia, Zagreb, care este capitala Croației, Eindhoven, alt oraș din Țările de jos, și Cluj, fiind primul oraș din România care intră în top 10, conform digi24.ro.

Capitala României se regăsește pe locul 31 în topul celor mai sigure orașe din Europa

Pe locul 17, urmează în top orașul Timișoara, urmat de Brașov și București care se află pe locul 31 în acest clasament din Europa.

Bucureștiul reușește să depășească alte capitale europene în ceea ce privește siguranța, întrecând Lisabona, Oslo, Luxemburg, Viena ori Londra.

Factorii care fac un oraș sigur: rata criminalității și accidentele rutiere

Ultimul oraș din România care se află în clasamentul european este Iașul, care se regăsește pe locul 50. Printre cei mai importanți factori care fac un oraș sigur, în baza clasamentului din Europa este rata criminalității, accidentele rutiere și siguranța publică sau cea din spațiile publice.

Orașele care introduc reguli mai stricte de circulație și investesc în transportul public sunt considerate multe mai sigure, în comparație cu cele care nu o fac. De asemenea, siguranța publică și cea din spațiile publice sunt alți factori care fac un oraș mai sigur și mai primitor. (sursa)

Articolul precedentÎn România, numărul de salariaţi atinge un maxim istoric, salariile sunt la un maxim istoric, încasările din impozitul pe venit şi pe salarii sunt la maxime istorice, iar stabilitatea cursului valutar leu/euro a majorat substanţial puterea de cumpărare a salariilor, în euro
Articolul următorProblema delicată a unei românce: “Cât dau darul la a treia nuntă a aceleiași persoane?”