În lumea rapidă de astăzi, mulți dintre noi duc o luptă interminabilă cu epuizarea.

Dar, înainte de a te întinde după o altă ceașcă de cafea sau de a da vina pe programul tău agitat, iată opt motive surprinzătoare pentru care te simți atât de obosit – și cum poți schimba lucrurile.

1. Nu faci destulă mișcare

Acest stil de viață sedentar ar putea fi cauza oboselii tale. Exercițiile fizice regulate sunt o soluție eficientă pentru creșterea nivelului de energie.

Dr. Ross Perry, director medical al clinicilor de dermatologie Cosmedics, a declarat că atât prea multă mișcare, cât și prea puțină pot cauza oboseală.

“Acest lucru se datorează faptului că, atunci când nu ne antrenăm mușchii, se poate produce decondiționarea sistemului musculo-scheletal și cardiovascular al organismului, care, la rândul său, ne poate face să ne simțim deprimați”, a declarat el pentru The Sun.

“Toate acestea duc la faptul că ne simțim obosiți”.

2. Postura ta este total greșită

Dacă vă prăbușiți pe birou sau vă cocoșați în timp ce lucrați de acasă, postura dumneavoastră ar putea să vă distrugă energia.

O postură proastă forțează mușchii și reduce fluxul sanguin, reducând cantitatea de oxigen care circulă prin corp.

Acest lucru se datorează faptului că există o legătură între durerile de coloană și oboseală din cauza mușchilor spatelui”, a declarat Dr. Perry pentru The Sun.

“Dacă o problemă la coloană cauzează dezechilibre musculare, această presiune devine o povară pentru alte grupe musculare, iar stresul pe care îl resimți te va lăsa epuizat, chiar dacă ai făcut puțin sau deloc mișcare.”

3. Exagerezi cu carbohidrații

Supraîncărcarea cu carbohidrați poate duce la acele ”depresii” temute de la mijlocul după-amiezii. În timp ce carbohidrații sunt esențiali, o cantitate prea mare vă poate crește glicemia și apoi vă poate lăsa fără energie.

Optează pentru cereale integrale și echilibrează-ți farfuria cu proteine și legume pentru a-ți menține constant nivelul de energie.

4. Beți prea multă cafea

Cafeaua cu lapte ar putea să-ți ofere un stimulent temporar, dar excesul de cofeină îți poate perturba tiparele de somn și te poate face să te simți amețit.

“Cafeaua stimulează eliberarea adrenalinei, ceea ce duce la o creștere temporară a energiei”, a declarat Andy Daly, nutriționist la Dr. David Jack, pentru The Sun.

“În timp, acest lucru poate provoca oboseală suprarenală, contribuind la epuizare.

Efectul diuretic al cafelei poate provoca deshidratare, afectând funcțiile corporale și ducând la oboseală.

Cafeaua afectează și nivelul zahărului din sânge, provocând fluctuații, care pot duce la oboseală”.

5. Stai jos prea mult timp

Șederea este noul fumat, se spune, și nu este o exagerare. Perioadele lungi de ședere pot duce la oboseală și disconfort.

Ridică-te, întinde-te și ia pauze regulate pentru a-ți menține energia și a te simți în formă.

6. Nu faci suficient sex

Da, ați citit bine! Activitatea sexuală regulată este legată de un somn mai bun și de niveluri mai ridicate de energie.

Dacă ești într-o relație, reconectarea cu partenerul tău ar putea stimula mai mult decât starea ta de spirit – ar putea, de asemenea, să îți dea energia de care ai mare nevoie.

“Lipsa de intimitate sexuală merge mână în mână cu oboseala”, a declarat Matt Durkin, expert în sănătate SCI-MX.

“Hormonii, precum prolactina și oxitocina, sunt eliberați în timpul sexului, iar aceștia ajută la încurajarea somnului odihnitor”.

7.Bei o băutură acidulată în fiecare zi

Aceste băuturi carbogazoase și zaharoase pot fi un deliciu, dar pot provoca, de asemenea, căderi de energie. Conținutul ridicat de zahăr duce la creșteri și scăderi rapide ale nivelului de zahăr din sânge.

Schimbați sucurile cu apă sau ceaiuri din plante pentru a vă menține nivelurile de energie stabile.

8. Nu mănânci sănătos

Dacă nu mănânci suficiente alimente bogate în fibre sau probiotice, flora intestinală ar putea fi dezechilibrată, afectându-ți energia.

Adaugă în dieta ta alimente precum iaurtul, kefirul și multe legume pentru a-ți menține energia în formă maximă.

Oboseala constantă nu trebuie să devină obișnuință. Elimină aceste cauze frecvente și vei descoperi un nou avânt în viața ta. Începe acum să faci aceste modificări și pune capăt oboselii cronice, scrie dailymail.com. (sursa)

Articolul precedentANM – Aproape toată ţara se va afla şi marţi sub avertizări de caniculă. Judeţele Arad şi Timiş vizate de avertizare cod roşu (HARTA)
Articolul următorPRESA: ‘Nici măcar Ciucă n-a cheltuit atât de mulți bani pentru promovarea proprie precum a cheltuit Bolojan, DE OPT ANI!’ Oare la ce va candida, de fapt?