Introducerea gazului la nivel rural naște anomalii enorme, dar și posibile ilegalități. Un mare semnal de alarmă a fost tras astăzi de către Cristian Laza (PSD), primarul comunei Sânmartin, care reclamă faptul că PNL a privatizat fondurile europene și nu exclude inclusiv să depună o plângere penală!

Sânmartin este în acest moment, conform primarului, comuna cu cele mai multe fonduri accesate în România, depășind suma de 20 de milioane de euro. De asemenea, în Sânmartin își au sediul peste 1.000 de firme, un număr care, bănuiește Cristian Laza, îl depășește pe cel al firmelor din toate celelalte comune declarate câștigătoare la nivel național.

De menționat că 33 dintr-un total de 47 sunt conduse de primari peneliști.

Totuși, în evaluarea cererilor de finanțare prin POIR, pentru introducerea gazului în mediul rural, argumentele invocate de Cristian Laza se pare că au fost ignorate. Sânmartinul, a spus acesta, a intrat în competiție cu sate depopulate!

Mai mult, prin proiectele depuse – din care a câștigat unul, dar FĂRĂ FINANȚARE, Sânmartinul avea în vedere realizarea unui număr de peste 4.000 de racordări la rețea, în vreme ce alte cinci comune din județ și care au primit finanțare, doreau, împreună, 3.300 de racordări, iar cele trei comune câștigătoare din Zona Metropolitană Oradea adunau, tot împreună, abia 3.700 de racordări.

În acest context, Primăria Sânmartin va face contestație și va depune la Curtea de Apel din București o cerere de suspendare a procedurii de încheiere a contractelor de finanțare, până la judecata de fond, în contencios administrativ, iar primarul nu exclude nici depunerea unei plângeri penale.

Îi asigur pe locuitorii din Sânmartin, a spus primarul Cristian Laza, de faptul că, sub o formă sau alta, vom avea gaz în comună.

Articolul precedentOPINII. Aplicarea „științifică” a unor reguli stupide
Articolul următorIoan Mang: ‘Nu putem rămâne cu preţuri de Europa şi pensii de 200 de euro’