Cei mai bogați 1.000 de oameni din lume au recuperat deja pierderile provocate de pandemia de coronavirus, în numai nouă luni, dar cei mai săraci vor avea nevoie de peste un deceniu pentru a-și reveni, estimează organizația globală de caritate Oxfam, transmite CNBC.

”Averea combinată a celor mai bogați 10 oameni din lume s-a mărit cu 500 de miliarde de dolari de la debutul pandemiei, o sumă mai mult decât suficientă pentru a plăti vaccinurile pentru Covid-19 pentru toată lumea și pentru a se asigura să nimeni nu este împind în sărăcie de pandemie”, afirmă Oxfam într-un raport intitulat “Virusul inechității.”

În același timp, pandemia a ”provocat cea mai gravă criză a locurilor de muncă din ultimii peste 90 de ani, sute de milioane de oameni fiind angajați sub nivelul pregătirii lor sau fără un loc de muncă”, scrie News.ro

Categoriile cele mai afectate de pandemie sunt femeile și minoritățile etnice”, potrivit Oxfam.

”În schimb, averile miliardarilor au crescut odată cu redresarea piețelor de acțiuni, în pofida recesiunii din economia reală. Averea lor totală a atins 11.950 de miliarde de dolari în decembrie 2020, fiind echivalentă cu cheltuielile totale ale guvernelor pentru redresarea din criza Covid-19”, arată raportul.

Publicarea raportului Oxfam, luni, coincide cu debutul Agendei Davos a Forumului Economic Mondial, care are loc online din cauza pandemiei.

Forumul reunește lideri politici și de afaceri pentru a analiza modalități de îmbunătățire a situației la nivel mondial, dar este deseori criticat pentru că discuțiile conduc rar la schimbări materiale ale politicilor guvernamentale sau corporative.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/perspective/cei-mai-bogati-oameni-din-lume-au-recuperat-pierderile-provocate-de-pandemie-dar-cei-mai-saraci-vor-avea-nevoie-de-peste-un-deceniu-pentru-a-si-reveni-19929951

Articolul precedentUn model matematic realizat de cercetători arată cât de mare este pericolul relaxării restricțiilor, în ciuda campaniei de vaccinare
Articolul următorMinistrul Muncii: „Începem procesul de recalculare a pensiilor. Majorarea cu 40% e o iluzie”