La această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui accident rutier sau a condiţiilor meteo nefavorabile, informează Poliția Română.

Se circulă în general pe un carosabil uscat, izolat umed în judeţul Suceava, unde ceaţa reduce vizibilitatea în trafic pe DN 2 Suceava – Siret.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, traficul se desfăşoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitatea bună.

Pentru siguranţa în trafic la revenirea din minivacanţa de 1 Decembrie, poliţiştii recomandă şoferilor:

– creşterea distanţei de siguranţă între vehicule;

– evitarea depăşirilor riscante, în special ale coloanelor de autovehicule;

– planificarea cu atenţie a traseului de parcurs şi folosirea unor rute alternative;

– manifestarea respectului faţă de ceilalţi participanţi la trafic, semnalizând orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie sau a direcţiei, manevre ce vor fi efectuate doar după o asigurare corespunzătoare.

Pentru evitarea aglomerării DN 1 Bucureşti – Ploieşti – Braşov, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

– Braşov – DN 1A – Cheia – Ploieşti – Autostrada A3 – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – DN 71 – Bucureşti;

– DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti. (sursa)

Articolul precedentUn nou episod de iarnă pune stăpânire pe România. Zonele în care se anunță ninsori, cât de frig se face
Articolul următorParis: Un turist a fost ucis și doi răniți după ce au fost atacați de un bărbat care strigat „Allahu Akbar”