Un tânăr de 21 de ani din judeţul Bihor, bănuit că ar fi ucis un câine pe care l-a târât doi kilometri după o căruţă, a fost reţinut de poliţişti. El este acuzat de uciderea animalului cu intenţie și acum riscă o pedeapsă de până la 1 an de închisoare.

Potrivit art. 25 din Legea 205/2004, „(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă: a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; (…) (2) În cazul condamnării pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. (1), instanţa poate dispune ca pedeapsă complementară interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani”.

„Marţi, 11 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor s-au autosesizat şi au efectuat cercetări faţă de un tânăr de 21 de ani, din comuna Ineu, judeţul Bihor, bănuit de comiterea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, a transmis, joi, IPJ Bihor.

Cum a ales tânărul să își ucidă câinele

Sursa citată a precizat că tânărul este bănuit că, în 8 ianuarie, în jurul orei 17.00, ar fi primit de la o cunoştinţă un câine de talie mare, metis, pe care l-ar fi legat cu o sfoară de o căruţă şi l-ar fi târât pe o distanţă de aproximativ 2 kilometri, între localităţile bihorene Botean şi Ineu, cauzându-i în acest fel leziuni care i-au provocat decesul.

„Miercuri, 12 ianuarie, în urma cercetărilor efectuate şi administrării probatoriului, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, a tânărului de 21 de ani”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. (ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.