Yuzu nu este un fruct cunoscut de mulți oameni. Poate ai auzit că yuzu, pronunțat yoo-zoo, a apărut în meniurile din SUA.
Bucătarilor le place să folosească fructele în cocktail-uri, sushi, ramen, orez și deserturi, cum ar fi sorbetul și tartele yuzu. Dacă nu ai avut încă șansa de a experimenta yuzu, merită să îl cauți.
Ce este yuzu, mai exact
Yuzu este un hibrid între o mandarină acră și un alt tip de citrice numit Ichang papeda. Yuzu are dimensiunea unei mingi de golf, cu o piele denivelată verde și galbenă.
Este destul de suculent și are un gust acru, care este descris ca fiind mai intens decât cel al unei lămâi. Este, de asemenea, foarte parfumat.
De unde provine fructul
Mulți cred că fructul provine inițial din provincia Hubei din China, de-a lungul râului Yangtze. Cu toate acestea, alții spun că își are originea în Coreea, a fost introdus ulterior în China și, în cele din urmă, a ajuns în Japonia cu aproximativ 1.000 de ani în urmă.
Dacă întâmpini probleme în a-l găsi, poți comanda yuzu online de la un distribuitor din SUA.
Beneficii pentru sănătate
O lucrare de la Food Reviews International spune că yuzu este o sursă bogată de compuși bioactivi, inclusiv flavonoizi, antociani, acid fenolic și antioxidanți carotenoizi, care au acțiuni în organism benefice pentru sănătate.
Yuzu este, de asemenea, o sursă bună de vitamine, minerale și fibre. S-a demonstrat că semințele și coaja au proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și antimicrobiene; previne formarea cheagurilor de sânge; și sprijină formarea de noi vase de sânge.
Yuzu nu este un fruct cunoscut de mulți oameni. Poate ai auzit că yuzu, pronunțat yoo-zoo, a apărut în meniurile din SUA.
Bucătarilor le place să folosească fructele în cocktail-uri, sushi, ramen, orez și deserturi, cum ar fi sorbetul și tartele yuzu. Dacă nu ai avut încă șansa de a experimenta yuzu, merită să îl cauți.
Ce este yuzu, mai exact
Yuzu este un hibrid între o mandarină acră și un alt tip de citrice numit Ichang papeda. Yuzu are dimensiunea unei mingi de golf, cu o piele denivelată verde și galbenă.
Este destul de suculent și are un gust acru, care este descris ca fiind mai intens decât cel al unei lămâi. Este, de asemenea, foarte parfumat.
De unde provine fructul
Mulți cred că fructul provine inițial din provincia Hubei din China, de-a lungul râului Yangtze. Cu toate acestea, alții spun că își are originea în Coreea, a fost introdus ulterior în China și, în cele din urmă, a ajuns în Japonia cu aproximativ 1.000 de ani în urmă.
Dacă întâmpini probleme în a-l găsi, poți comanda yuzu online de la un distribuitor din SUA.
Beneficii pentru sănătate
O lucrare de la Food Reviews International spune că yuzu este o sursă bogată de compuși bioactivi, inclusiv flavonoizi, antociani, acid fenolic și antioxidanți carotenoizi, care au acțiuni în organism benefice pentru sănătate.
Yuzu este, de asemenea, o sursă bună de vitamine, minerale și fibre. S-a demonstrat că semințele și coaja au proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și antimicrobiene; previne formarea cheagurilor de sânge; și sprijină formarea de noi vase de sânge. (ziare.com)