Românii din mai multe orașe ale țării au dezvăluit după ce criterii obișnuiesc să aleagă alimentele din coșul zilnic de cumpărături: preţ sau calitate?

Preţurile alimentelor sunt în creştere la nivel european din cauza scumpirilor din sectorul energetic, a războiului din Ucraina, dar şi a crizei de pe piaţa îngrăşămintelor.

În acest context, românii au ajuns să plătescă cu 33% mai mult pentru un coș de cumpărături decât în luna mai, iar veștile pentru perioada următoare nu sunt bune. 

Iată pe ce pun preţ românii la masa de zi cu zi.

Vă îngrijorează ce am ajuns să mâncăm? Ce alegeți: calitatea sau prețul?

“Ne îngrijorează foarte mult. Calitatea, dar dacă nu sunt bani iei ce e mai ieftin că asta e problema”, spune un pensionar.

“Nu mâncăm ce trebuie oricum. Pe piaţă produsele nu sunt cele mai sănătoase, din păcate”, spune o femeie. 

“Calitatea că nu mâncăm prețul”, mai spune cineva.

“Le aleg pe cele mai ieftine, după bugetul nostru “, spune altă persoană.

“De multe ori suntem nevoiţi să alegem în funcţie de preţ”, mai spune un bărbat

” Amândouă! La banii care sunt în ziua de azi…” mai spune cineva.

Preferați alimentele romanești sau de import ?

“La banii care îi avem noi…. preferăm alimentele românești”, spune un pensionar care spune că aproximativ 80% din veniturile sale se duc pe mâncare. 

“Prefer alimentele care sunt calitative. Suntem ceea ce mâncăm”, spune un tânăr care pune că jumătate din veniturile sale se duc pe mâncare. 

“Le prefer pe cele romanești că sunt cele mai sănătoase”, mai spune un pensionar care cheltuie o treime din venituri pe coșul de cumpărături.

“Aleg produsele de calitate. Caut produsele bio cu mai puţine E-uri”, spune o femeie

“Majoritatea produselor sunt din import cu colorant şi aditivi. Lucrurile de calitate sunt foarte scumpe şi mulţi nu-şi permit. 

Ar fi normal să se orienteze spre produsele românești, pentru că altfel, economia, oamenii, cei care muncesc pentru a le produce practic și așa o duc, cum o duc”, mai spune cineva care a precizat că cheltuie jumătate din pensie pe mâncare. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.