În anul 2018, un japonez a decis să se căsătorească cu o hologramă, crezând că și-a găsit perechea potrivită. La aproximativ patru ani, relația dintre cei doi soți a început să fie problematică, la mijloc fiind vorba despre probleme de comunicare. Acum japonezul este în pragul divorțului.

Akihiko Kondo este un japonez ”fictosexual” în vârstă de 38 de ani, care lucrează la o școală gimnazială dintr-o suburbie din Tokyo. În anul 2018 el a decis să se căsătorească cu Hatsune Miku, o hologramă care a fost creată de un computer ca software pentru cântare. Cei doi au avut parte de o nuntă destul de scumpă, cheltuielile ajungând la peste 17.000 de dolari. Părinții lui Kondo nu au participat la acest eveniment unic în viața tânărului.

Bărbatul din Japonia face parte din miile de „fictosexuali”, persoane atrase de personaje fictive.

Prima interacțiune dintre Kondo și Miku a fost prin intermediul Gatebox, un dispozitiv de 1.300 de dolari care proiecta personaje fictive într-un cilindru. Acesta le permitea utilizatorilor să comunice cu personajul prin inteligență artificială și să se căsătorească cu ele neoficial.

Cererea în căsătorie a fost una cu totul specială, la fel cum a fost și răspunsul lui Miku, care nu a folosit clasicul „Da” ci ”Sper că mă vei prețui”.

Cei doi s-au căsătorit în 2018, însă, între timp, tehnologia Gatebox, cea care i-a unit, a dispărut de pe piață. Sentimentele au rămas la fel de puternice, însă cei doi soți întâmpină acum o serie de probleme de comunicare.

”Dragostea mea pentru Miku nu s-a schimbat”, a spus el pentru ziarul japonez Mainichi. Japonezul le-a povestit reporterilor modul în care se poate plimba prin parc cu o versiune în mărime naturală a păpușii. ”Am ținut ceremonia de nuntă pentru că am crezut că pot fi cu ea pentru totdeauna”, a mai precizat Kondo.

Experiențele din viața reală l-au determinat pe Kando să își găsească refugiul în lumea virtuală

Japonezul a vorbit și despre modul în care a decis să trăiască într-o lume mai mult virtuală și să se căsătorească cu un personaj fictiv. El susține că realitatea este mult prea dureroasă pentru unii, așa că își caută un loc în lumea jocurilor virtuale.

„Nu este că oamenii nu pot trăi în societate pentru că sunt absorbiți într-o lume bidimensională, ci mai degrabă, există cazuri unde oamenii devin captivați în timp ce își caută un loc pentru ei înșiși în jocurile video și anime, deoarece realitatea este prea dureroasă pentru ei”, a declarat el.

„Eram unul dintre acei oameni. Oamenii care nu înțeleg fundalul probabil cred că „Jocurile le perturbă viața”, dar nu este cazul”, a adăugat el, potrivit Fox News.

Kando a trecut prin experiențe mai puțin plăcute. În 2008 a fost agresat la locul de muncă și a suferit o depresie puternică. A cunoscut-o apoi pe Miku și atunci a realizat că relațiile cu persoanele umane nu sunt pentru el. (sursa)

Articolul precedentNebunia continuă. O companie a strâns aproape 300 de milioane de dolari în criptomonede din vânzarea de terenuri VIRTUALE
Articolul următorPresa britanică: Putin va fi operat de cancer. Puterea, preluată de Nikolai Patruşev, fost şef FSB