Oana Păduraru, meteorolog ANM, a spus când vor veni ninsorile din sezonul de iarnă 2023-2024.

Oana Păduraru, meteorolog ANM, a fost invitată la DC News, unde a spus când este posibil să avem primele zăpezi în România din sezonul de iarnă 2023-2024.

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori. La început vor fi  în zonele montante, și mă refer la masivele nordice, apoi, treptat, și în partea centrală și zona Moldovei. Aici avem semnalul că vor fi primele ninsori.

Tot din estimările pe care le avem până în momentul de față se pare că vom avea în noiembrie ninsoare și în partea de sud a țării, nu neapărat chiar de la începutul lunii, dar pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie probabilitatea crește“, a precizat, la DC News, Oana Păduraru, meteorolog ANM. (sursa)

Articolul precedentȘomaj redus, inflație în stagnare. Eurostat arată o Românie a valorilor de mijloc în cadrul UE
Articolul următorI-a vândut Europa pe armeni contra gazelor din Azerbaidjan?