Criza cerealelor din Ucraina ține de comerțul exterior, un domeniu aflat în subordinea ministrului Antreprenoriatului Constantin-Daniel Cadariu, care a lipsit însă de la discuțiile care se poartă în prezent, îl acuză liderul senatorilor PSD, Ștefan Radu Oprea, care îl numește pe Cadariu “ministrul fantomă”.

“Criza cerealelor din Ucraina. Este un lucru care ține de comerțul exterior. Dovada, la întâlnirea de ieri cu ministrul agriculturii Petre Daea și alți miniștri din Polonia, Ungaria, Slovacia și Bulgaria a participat Comisarul pentru Comerț, Valdis Dombrovskis. Ministrul fantomă al comerțului din România, Constantin Daniel Cadariu a lipsit. Ați auzit de acest ministru? Știați că există?”, a scris pe Facebook Ștefan Radu Oprea.

“Este un lucru care ține de comerțul exterior pentru că vorbim despre importuri, taxe vamale, acorduri comerciale cu țări din afara pieței unice europene. Comerțul exterior este coordonat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Ieri, ministrul fantomă Cadariu se plimba pe culoarele Parlamentului și singura lui grijă era să spună că nu e treaba lui. Ba da, este și treaba lui, deși știu că nu o poate înțelege. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului ar trebui să participe la reuniunile Consiliului miniștrilor comerțului, adică CAE Comerț. Nu o face pentru că nu zboară cu avionul și din câte am auzit nu vorbește nici limbi străine”, a mai acuzat social-democratul.

Acesta susține că Direcția Generală de Comerț Exterior a României “a fost distrusă” în mandatul lui Constantin-Daniel Cadariu.

“O mână de oameni au rămas la minister și Bruxelles, ei se ocupă de politicile comerciale în calitate de experți. Din păcate, nu au date și analize. Rețeaua de consilieri economici care țineau socoteala relațiilor comerciale bilaterale sunt astăzi la Agenția pentru investiții străine, în coordonarea Primului Ministru. Fără date și analize corecte nu poți face programe și politici publice adecvate”, a scris Ștefan Radu Oprea.

“Astăzi vedem mai mult ca oricând câtă nevoie avem de profesioniști în domeniile cheie. Dar din păcate Direcția Generală de Comerț exterior a fost distrusă, iar ministrul fuge pe culoarele Parlamentului încercând să scape de întrebările jurnaliștilor și de răspunderea unui domeniu pe care nu îl înțelege”, a adăugat acesta. (sursa)

Articolul precedentSurse: Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care angajările la stat vor fi înghețate
Articolul următorUn urs a spart o mașină și a băut 69 de doze de bere și suc. A lăsat neatinse doar băuturile dietetice