Profit.ro: Prima Development Group, care a livrat peste 3.000 de apartamente în Oradea, a semnat un acord cu acționarii Zahărul Oradea pentru achiziția platformei de peste 26 de hectare pe care a funcționat, până în 2018, una dintre cele mai mari fabrici de zahăr din România. Investitorul imobiliar poate realiza în locul fabricii cel mai mare proiect al său de până acum și să intre pe sectorul logistic, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Grupul bihorean, controlat de omul de afaceri Ștefan Kopany, a semnat un antecontract de vânzare – cumpărare ce vizează achiziția fostei fabrici de zahăr, anunțată în 2018 ca urmând să fie închisă de compania germană Pfeifer & Langen din rațiuni economice. Acum, Prima Development Group se află în proces de due diligence (o analiză amănunțită a afacerii din punct de vedere juridic, financiar, comercial, operațional și tehnic) pentru achiziția celor 26,4 hectare de teren din nordul municipiului Oradea, la un preț de 5,6 miloane euro.

În paralel cu verificarea proprietății, investitorul imobiliar analizează mai multe variante de dezvoltare a fostei platforme industriale și exclude varianta unui complex doar cu locuințe, pentru că ar trebui să construiască cel puțin 5.000 de apartamente, care nu pot fi absorbite de acea zonă din oraș. În plus, reconversia zonei industriale în zonă de apartamente necesită un Plan Urbanistic Zonal, un proces de durată, de cel puțin un an.

„Una dintre variante este realizarea unei zone logistice, pentru că este la ieșire spre Vama Borș. Va fi un proiect mixt. Oradea nu prea are centre comerciale astăzi, de aceea ar fi posibilă realizarea unei combinații între logistic, comercial și locuințe. Este posibil să se lege componeta comercială de cea de apartamente și o zonă laterală păstrată pentru logistic. Cel mai probabil, un plan cu variantele posibile vom vedea în prima jumătate a anului viitor”, a declarat, pentru Profit.ro, Andrei Moanță, directorul general al Prima Development Group.

Peste drum de fabrica de zahăr funcționează parcul de retail Nest, al cehilor de la RC Europe, pe lângă un Kaufland și un Lidl.

Proiectul din locul fabricii de zahăr este cel mai mare în care a fost implicat dezvoltatorul imobiliar bihorean până acum.

Locuințe în loc de fabrici

Grupul Prima Development are în dezvoltare alte 3 proiecte majore în Oradea, cu un total de peste 3.000 de apartamente. În locul fostului abator Cominca, pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați, dezvoltă circa 1.200 de apartamente. Mai lucrează la un complex în zona Nufărul, la ieșirea spre Băile Felix, unde au început alte 600 de apartamente, iar în zona Decebal au un proiect care ajunge la 1.200 de apartamente. Reprezentanții grupului spun că este tot mai complicat să găsești, în zone bune din Oradea, terenuri de peste 2-3 hectare, potrivite pentru un complex rezidențial.

Prima Development Group are în derulare, la nivel național, 10 proiecte rezidențiale și a livrat din 2005 și până acum imobile cu o valoare totală de peste 180 de milioane de euro.

Citește mai mult pe profit.ro.

Articolul precedentValul 4 nu (mai) poate fi oprit de nicio vaccinare. Poate valul următor…
Articolul următorDeputații au votat: Se INTERZICE solicitarea unor COPII ale documentelor emise de Stat