Programul prin care statul le dă bătrânilor cu venituri modeste şi persoanelor fără adăpost 180 de lei lunar pentru o masă caldă se doveste un eşec, în multe zone din ţară.

Mulţi beneficiari nu pot folosi cardurile sociale pe care primesc banii, pentru că în localităţile lor nu există restaurante şi nici nu s-au găsit firme care să le ducă acasă preparatele.

Banii de pe cardurile pentru mese calde nu pot fi folosiţi pentru alte cumpărături şi nu pot fi scoşi de la automatele bancare.

În plus, beneficiarii nu pot cheltui pentru preparatele calde mai mult de 40 de lei/zi.

Beneficiare sunt persoanele de peste 75 de ani – cu venituri modeste, de până în 800 de lei – şi cele fără adăpost. (sursa)

Prefect judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, finul preşedintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, a fost întrebat vineri, într-o conferinţă de presă, cum îşi vor putea cumpăra mâncare caldă pensionarii care locuiesc în sate aflate la mare distanţă de oraşe. După ce s-a prefăcut că nu înţelege întrebarea, prefectul a răspuns “E un concept de a sprijini persoanele care ori îşi pot găti mai greu, ori sunt singure şi mănâncă foarte multă hrană rece.”

Reporterul a insistat: “Pensionarul de la Criștioru de Jos (comună din zona montană a judeţului Bihor, n.r.) unde merge cu cardul? Sau are firma respectivă serviciu de catering să ajungă la el acasă? Ce face cu cardurile?”

Prefectul Ţiplea s-a enervat şi a ales să răspundă sarcastic: “Consider că întrebarea dvs. este decorativă şi nu am să răspund. (…) Cum le folosesc (cardurile, n.r.) este la dispoziţia dumnealor. E treaba dânşilor cum le folosesc. Ce aţi vrea să vă spun? Poate o să-şi cumpere de la catering.”

Cum prefectul era vizibil depăşit şi nu ştia să lămurească o întrebare pe cât de simplă, pe atât de importantă, naşul său, Ilie Bolojan, a intervenit, a preluat microfonul şi nu i-a mai permis reporterului să pună întrebări pe acelaşi subiect. (VIDEO și sursa: stiripesurse.ro)

Articolul precedentDacă România testează mai puțin ca să arate că are epidemia sub control, belgienii anunță că infectările la ei au un nivel prea ridicat și periculos
Articolul următorPandemie de promisiuni. Ajutoarele de stat promise de Guvern se lasă așteptate