Greta Thunberg, cea mai cunoscută activistă de mediu, s-a aflat în aceste zile la Bruxelles, acolo unde a criticat planul Comisiei Europene de atingere a neutralităţii climatice europene în 2050. Ea spune că „Planul Verde” propus de Comisie dă lumii sub 50% şanse de a limita încălzirea globală.

Cu această ocazie, Greta Thunberg, le transmite românilor că îi vrea în lupta ei pentru apărarea Planetei. Într-un mesaj transmis exclusiv agenţiei MEDIAFAX, de la Bruxelles, activista de 17 ani spune că românii trebuie să fie uniţi împotriva tăierilor ilegale de păduri.

„Bună, numele meu este Greta Thunberg şi sunt o activistă pentru mediu din Suedia. Vă îndemn să vă alăturaţi mişcării Fridays for Future din România şi să o sprijiniţi. Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci şi împotriva distrugerii planetei noastre. Avem o singură planetă şi trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera şi natura. Ne vedem în stradă!”, a transmis Greta, potrivit Mediafax.

Mesajul activistei din Suedia vine în contextul celei mai mari tăieri ilegale de arbori din România. Mai precis, cele 340 de hectare de la Ocolul Sighet.

sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.