Candidații social-democrați pentru președinția Consiliului Județean Bihor, doctorul Aurel Mohan, și Primăria Oradea, Adrian Madar, au susținut astăzi, împreună, ultima conferință de presă din această campanie electorală.

Reamintim, alegerile locale și cele pentru Parlamentul European vor avea loc Duminică, 9 iunie.


Cu această ocazie, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, Aurel Mohan a făcut referire și la recentul atac, prin presă, din partea useriștilor locali.

Noi, a spus președintele PSD Bihor, am dus o campanie cinstită, corectă, onestă, fără atacuri la persoană. Am vorbit de ce s-a făcut până acum, de ce nu s-a făcut, și de ce dorim noi să facem pentru cetățeni și cu cetățenii.

Față de ce a făcut USR, pe noi ca partid social democrat nu ne caracterizează asemenea lucruri și asemenea metode.

Ca răspuns, noi le spunem și le dorim multă sănătate tuturor.


În ceea ce privește recentele dezvăluiri ale ziarului gândul.ro, despre condamnarea cu suspendare primită de prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, pentru falsificarea, în studenție, a unor bilete de transport (contra cost), doctorul Mohan a spus:

Nu este subiectul nostru. Noi am avut și avem ca subiect (de campanie n.r.) politica cetățeanului și bunăstarea sa.

Noi nu suntem adepții atacurilor la persoană sau a denigrării și am dat dovadă de asta în activitatea de zi cu zi.

Nu putem însă să nu privim cazul semnalat de presă și să nu ne preocupe predispozițiile unora la acțiuni lispite de etică. Mă preocupă tupeul și ipocrizia unora când vine vorba de integritate

Anumite poziții și funcții publice, la care oamenii se uită și după care se iau, ar trebui, cred eu, să fie înconjurate de cuvântul integritate.

Din punctul nostru de vedere, și am discutat cu mulți cetățeni, eu cred că aceste dezvăluiri reprezintă motivul pentru care noi suntem alternativa.

Din cauza unor asemenea exemple oamenii și societatea civilă nu au încredere în administrația publică, în politică sau în politicieni.

Noi nu suntem judecători. Noi putem să spunem ce este moral și ce nu. Dar eu consider că bihorenii, în data de 9 iunie vor ști ce au de făcut și care este alternativa pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple, pentru că nu este normal.

Partidul Social democrat, a spus Aurel Mohan, nu atacat, nu a făcut campanie agresivă, nu a mințit, a spus doar adevărul.

Noi vom fi constructivi pentru creșterea calității vieții bihorenilor.

Există o alternativă.


Adrian Madar, candidatul PSD pentru Primăria Oradea, a intervenit și el asupra subiectului.

Bănuiesc, a spus acesta, că domnul prefect are o reabilitare pe care trebuie să o prezinte urgent, altfel, trebuia să fie demis de ieri. Legea interzice persoanelor condamnate să ocupe funcția de prefect.

În Oradea, spune Adrian Madar, adminsitrația liberală a depășit o limită. Vedem o politizare pe față pe care orădenii pot să o rezolve la vot. Dincolo de vinovăția sau nevinovăția domnului prefect, această putere politcă de la conducerea orașului are nevoie de o resetare, iar PSD poate să fie soluția pentru această resetare.

Articolul precedentAJOFM. O nouă creștere ușoară a șomajului în Bihor (GRAFIC)
Articolul următorFlorian Bodog: Majorarea salariului minim și noul model economic