Șeful Operațiunii Warp Speed pentru vaccinarea anti-coronavirus din SUA, doctorul Moncef Slaoui, a declarat că aproximativ 10-15% dintre voluntarii pe care au testat vaccinurile Pfizer și Moderna împotriva COVID-19 au raportat efecte secundare ”semnificativ observabile”, notează CNBC, citat de HotNews.ro.

Dr. Slaoui a dezvăluit că persoanele cu efecte secundare au raportat roșeață și durere la locul injecției, dar și febră, frisoane, dureri musculare și dureri de cap.

În ce privește problemele ce puteau apărea pe termen mai lung, precum bolile autoimune, nu au fost diferențe între voluntarii care au primit vaccinul și cei cărora li s-a administrat un produs placebo în testele clinice de la cele două vaccinuri, ”lucru foarte liniștitor”, potrivit oficialului.

Dr. Moncef Slaoui subliniază că în prezent cunoaștem efectele pe termen scurt și pe cele pe termen mediu ale vaccinării anti-COVID-19, dar nu și pe cele pe o perioadă foarte lungă. (sursa)

Articolul precedentSă ținem minte 80 de miliarde!
Articolul următorCele mai vehiculate întrebări despre vaccinul anti-COVID, lămurite de un mare expert în sănătate din România