PSD a lansat un atac dur la adresa Guvernului. Social democrații acuză Executivul că fură de la copii 2.1 miliarde de lei. Mai mult, social democrații anunță că vor lua măsuri în cazul alocațiilor.

Se pare că social democrații vor depune în Parlament un proiect de lege pentru creșterea imediată a alocațiilor, la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020.

Anunțul a fost făcut chiar de deputatul PSD, Corneliu Florin Buicu.

“Cei de la Guvern promiteau creșterea alocațiilor în mai multe etape. Prin nepunerea în practică a etapei 3 și 4 din creșterea alocațiilor, pot să va spun că actuala Guvernare fură de la copii, în următorul an și jumătate, 2.1 miliarde de lei.

Copiii sub doi ani, respectiv copiii cu dizabilități, sunt furați cu o mie de lei. Iar fiecare copil care are între doi și 18 ani este furat cu 522 de lei.”, a declarat la Antena 3, deputatul PSD.

Alocațiile nu vor fi majorate la 1 iulie

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că alocațiile nu vor mai crește anul acesta.

“Nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an, dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi, ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul”, a spus Orban.

Alocațiile se majorează după un calendar.

„De altfel, vă amintiţi că la începutul anului am fost printre primii care au anunţat că acest calendar se respectă şi am majorat alocaţiile de la 1 ianuarie”, a spus Turcan. (capital.ro)

Articolul precedentOraşele în care se scumpesc cel mai mult energia electrică şi gazele de la 1 iulie
Articolul următorVIDEO Un candidat la Primăria New York dansează pe manele alături de susținătorii săi