Evenimentul se va desfășura în Piața Unirii din Municipiul Oradea, după următorul program:

10:00-10:02 – Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului

10:02-10:07 – Intonarea vocală a Imnului național al României

10:07-10:15 – Binecuvântare și rugăciune pentru poporul român

10:15-10:35 – Rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Imnului Național

10:35-10:40 – Defilarea detașamentului de onoare

„Deșteaptă-te, române!” – scris de către Andrei Mureșanu, pe linia melodică a lui Anton Pann, este mai mult decât o simplă piesă muzicală; este un simbol al unității, al luptei pentru libertate și al speranței noastre colective. Începând din 1848 „Deșteaptă-te, române!” a fost un cântec foarte drag românilor, insuflându-le curajul în timpul momentelor cruciale, în timpul Războiului de Independenţă (1877-1878), cât şi în primul şi cel de-al doilea Război Mondial.

Invocarea destinului naţional este culmea cea mai înaltă pe care un popor o poate atinge în zborul său către divinitate. Versul „acum ori niciodată” concentrează toate energiile vitale, mobilizând la maximum. Fiecare vers ne amintește de strămoșii noștri care au luptat cu vitejie pentru a apăra acest pământ binecuvântat. Ne gândim la sacrificiile lor, la visele și speranțele lor, pe care le purtăm astăzi mai departe. „Deșteaptă-te, române!” ne cheamă să fim vigilenți, să nu uităm niciodată cine suntem și de unde venim.

Ne dorim ca Ziua Imnului Național să fie un moment de bucurie, mândrie și reflecție pentru toți românii. Să ne aducem aminte că suntem o comunitate diversă, dar unită prin valorile cele mai de preț: Patria, Familia și Credința, și că, împreună, putem construi un viitor mai bun pentru România.

La mulți ani Imnului Național al României!

Cancelaria prefectului județului Bihor

Articolul precedentPreședintele interimar al PSD Bihor, neurochirurgul Aurel Mohan, ales președinte cu mandat întreg la PSD Oradea (FOTO)
Articolul următorOPINII. O halcă de slănină condimentată la ambasada Rusiei și înfășurată în tricolor e ultima stridență a României la Bruxelles