Asociația Rogerius: Așteptăm dezbaterea pe Regulamentul de salubritate ca să ne expunem punctele de vedere, dar până atunci reamintim reprezentanților Primăriei Oradea și a firmei favorite RerVest câteva aspecte:

De ani de zile am spus-o în cadrul întâlnirilor și viceprimarului de atunci Mălan: Gunoiul migrează din diferite motive, începând cu tariful exacerbat, cu condițiile de acces la țarc, capacul tomberoanelor, etc. Așa-zisul ”Secretul și succesul” acelor câteva asociații momite să fie parte a proiectelor-pilot și prezentate ca “performante” este propagandă pură, un eșec pe care nu dorește nimeni din conducerea orașului să și-l asume, atât.

Redăm mai jos câteva din propuenrile asociațiilor de proprietari semnatare ale documentului organizației noastre

Gruparea Civică COALIȚIA ROGERIUS propune următoarele:

1. Anularea oricărei tip de avertisment sau amendă pe care doriți să le impuneți prin acest așa zis ”regulament” asociațiilor de proprietari, implicit orădenilor, întreaga vină a nefuncționalității aparținându-vă, și în anii precedenți, și pentru viitor până ce nu remediați situația

2. Orice control ce se dorește a fi efectuat să se desfășoare în prezența unui reprezentant al asociației de proprietar, cu anunțarea orei exacte a verificărilor! Fără observațiile reprezentantului asociației de proprietari, procesul-verbal de constatare a anumitor situații nu poate fi considerat valabil!

3. Evitați situațiile de a amenința și amenda pe nedrept asociațiile de proprietari, asumați-vă imposibiltatea de a gestiona problema deșeurilor, iar amenzile primite de la agențiile europene de profil să și le asume cei care s-au angajat că le vor îndeplini.

Pe scurt, pe înțelesul tuturor: Orădenii își îndeplinesc sarcinile asumate de autorități, pentru că au simț civic și doresc a trăi în curățenie în jurul blocurilor, dar dacă nu sunteți capabili a gestiona problemele, nu mai amenințați și pedepsiți, măsurile coercitive să le folosiți pentru cei care sunt plătiți pentru gestionare și nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu.

Succesul real este investiția într-un sistem integrat de sortare și prelucrare a deșeurilor, o implicare profesionistă a celor obligați să gestioneze acest aspect (onor Primăria).

Nu veți rezolva nimic prin oprimare și asedierea țarcurilor pentru a inventa amenzi împotriva comunității! (sursa)

Articolul precedentScandalul anului la Hollywood! Rapperul miliardar Sean ‘Diddy’ Combs, acuzat că a violat un bărbat. Detaliile depășesc orice imaginație
Articolul următorHarta judeţelor după cele mai mari salarii. Bihorul, sub Satu Mare, Sălaj, Cluj, Alba, Arad, Maramureș, Mureș, Brașov, Sibiu și Timiș. Asta doar la stânga de Carpați… (HARTA)