Anglia a reușit o calificare dramatică în finala Campionatului European din Germania, după ce a învins Olanda cu scorul de 2-1. Englezii se califică astfel în a doua finală consecutivă de Campionat European, după cea din 2021.

Ollie Watkins califică Anglia în a doua finală consecutivă de Campionat European

Naționala de fotbal a Angliei s-a calificat miercuru în finala EURO 2024, după un nebun contra Olandei la Dortmund.

„Portocala Mecanică” a deschis scorul prin Xavi Simons (min 7), care a marcat cu o execuție superbă de la aproximativ 23 de metri, dar britanicii au revenit în meci în minutul 18, când Harry Kane a transformat impecabil o lovitură de la 11 metri.

Până la pauză, ambele formații au lovit bara. Batavii au fost aproape de a marca prin Dumfries, dar lovitura sa de cap a lovit transversala, iar replica englezilor a venit imediat, la șutul lui Foden, care a lovit de asemenea bara.

În a doua repriză posesia a fost punctul forte a naționalei lui Southgate, dar olandezii au fost cei care au irosit ocaziiile de gol. Până la urmă, selecționerul Angliei a fost inspirat și l-a aruncat în luptă pe Watkins, care a înscris golul victoriei în minutul 90, cu un șut foarte bun care l-a învins pe Verbruggen.

Astfel, în finala de la Berlin se vor înfrunta Spania și Anglia. Englezii au jucat și finala Europeanului din 2021, dar atunci au pierdut în fața Italiei la loviturile de departajare.

Koeman: „Am simțit că am fost echipa mai bună la final”

Selecționerul Olandei, Ronald Koeman, are „sentimentul” că echipa sa a fost „echipa mai bună la final” în semifinala cu Anglia, pierdută cu 2-1, după golul marcat de Ollie Watkins în prelungiri, miercuri, la Dortmund.

„Suntem dezamăgiți de rezultatul final, după un meci în care am început bine. Ne-am chinuit să îi oprim la mijlocul terenului pe Bellingham, Foden și așa mai departe. Am simțit că am fost echipa mai bună la final, am atacat mai mult, dar ei au marcat. Este greu de acceptat”, a spus el, citat de AFP.

Watkins, despre faza golului: Când marchezi, corpul tău trece prin tot felul de emoții/ Sunt frustrat că nu joc

Watkins a marcat golul victoriei împotriva Olandei la începutul timpului suplimentar (2-1), după ce îl înlocuise cu câteva minute mai devreme pe căpitanul Harry Kane.

„Numărul de oameni care mi-au trimis mesaje astăzi pentru a-mi spune că voi marca în seara asta când voi intra în teren este o nebunie. Sper să facă la fel pentru finală sau să-mi dea numerele de la loterie”, a râs el.

„Când marchezi un gol, corpul tău trece prin tot felul de emoții, dar acesta a fost un sentiment diferit. A fost ca în slow motion când am alergat până la băieți și am sărbătorit”, a explicat Watkins faza golului.

Jucătorul englez a punctat totuși că nu este mulțumit de statutul său de rezervă. (sursa)

Articolul precedentIoan Mang: Delegația Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților în Polonia (FOTO)
Articolul următorSe vând tot mai multe terenuri agricole, în condițiile în care o treime din suprafața arabilă din țară e deținută de străini