Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a anunţat că persoanele care au primit ambele dozele de vaccin anti-Covid se pot întâlni în grupuri mici, în interior, fără a mai purta măşti. Acestea vor trebui totuşi purtate în public, a precizat CDC.

  • Aproximativ 58,9 milioane de adulţi, reprezentând 18% din populaţia SUA, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

„Când spun complet vaccinat, mă refer la persoanele care sunt la două săptămâni după a doua doză de vaccinuri Pfizer sau Moderna sau la două săptămâni după o singură doză de vaccin de la Johnson şi Johnson”, a explicat Rochelle Walensky, directorul CDC.

Măsura a fost luată pentru a-i ajuta pe americani să revină din nou la normal.

„Adoptăm această abordare, deoarece toate îndrumările noastre se bazează pe asigurarea faptului că păstrăm oamenii în siguranţă”, a mai spus Walensky, potrivit Mediafax.

Recomandările au fost făcute după ce au fost vaccinaţi complet aproximativ 30 de milioane de americani, adică 9,2% din populaţia ţării.

Acestora li s-a administrat unul din vaccnurile Pfizer, Moderna – din care sunt necesare câte două doze – sau Johnson & Johnson, constând într-o singură doză.

Aproximativ 58,9 milioane de adulţi, reprezentând 18% din populaţia ţării, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.