Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a anunţat că persoanele care au primit ambele dozele de vaccin anti-Covid se pot întâlni în grupuri mici, în interior, fără a mai purta măşti. Acestea vor trebui totuşi purtate în public, a precizat CDC.

  • Aproximativ 58,9 milioane de adulţi, reprezentând 18% din populaţia SUA, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

„Când spun complet vaccinat, mă refer la persoanele care sunt la două săptămâni după a doua doză de vaccinuri Pfizer sau Moderna sau la două săptămâni după o singură doză de vaccin de la Johnson şi Johnson”, a explicat Rochelle Walensky, directorul CDC.

Măsura a fost luată pentru a-i ajuta pe americani să revină din nou la normal.

„Adoptăm această abordare, deoarece toate îndrumările noastre se bazează pe asigurarea faptului că păstrăm oamenii în siguranţă”, a mai spus Walensky, potrivit Mediafax.

Recomandările au fost făcute după ce au fost vaccinaţi complet aproximativ 30 de milioane de americani, adică 9,2% din populaţia ţării.

Acestora li s-a administrat unul din vaccnurile Pfizer, Moderna – din care sunt necesare câte două doze – sau Johnson & Johnson, constând într-o singură doză.

Aproximativ 58,9 milioane de adulţi, reprezentând 18% din populaţia ţării, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19. (sursa)

Articolul precedentRușii spun că Italia va fi prima ţară din Europa care va produce vaccinul Sputnik V. Mai poartă discuţii cu Germania şi Franţa
Articolul următorȘefii Poliției demiși după masacrul de la Onești, mai mult promovați decât sancționați