Cercetătorii de la Harvard au descoperit că nucile sunt cele care ne feresc de diabet și de boli de inimă. Consumate cu regularitate ele scad semnificativ riscul de îmbolnăvire.

Datorită concentrației bogate în Omega 3 și proteine, nucile sunt bune pentru menținerea glicemiei în parametrii normali și ajută la prevenirea unor boli de inimă.

De asemenea, nucile sunt și un energizant bun, ele dând energie datorită faptului că sunt un aliment cu „ardere lentă”.

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că femeile care consumau în mod regulat nuci aveau cu 20% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2 decât cele care nu le consumau la fel de des.

Alte studiil arată că persoanele care au consumat doar 150g de nuci pe săptămână și-au redus riscul de a dezvolta boli de inimă cu 35%, față de cele care au consumat nuci mai puțin de o dată pe lună.

Nucile sunt și cele care reduc inflamația din corp și conțin vitamina E, un antioxidant important care poate ajuta la combaterea cancerului de prostată și pulmonar.

Și proteina din majoritatea nucilor este neobișnuit de bogată în aminoacidul arginină, care poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge, reducând astfel riscul de atac de cord, potrivit TheHealthy.com. (sursa)

Articolul precedentPrețul motorinei a coborât sub 8 lei, pentru prima dată în ultimele șase luni | Deocamdată, la o singură stație
Articolul următorKira Hagi, actriță într-un film despre viața lui George Enescu. Ce rol va juca