Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a confirmat posibilitatea ca PNL și PSD să meargă la alegerile din 2024 pe liste comune.

Întrebat dacă liberalii îşi doresc aceste liste comune cu PSD, la alegerile din 2024, Nicolae Ciucă a spus: “În momentul de faţă, discuţii cu PSD există, pentru că suntem la guvernare împreună. Orice evoluţie politică viitoare trebuie să depindă de rezultatele guvernării. Orice opţiune politică rămâne deschisă. Discutăm de un proiect care trebuie să se concretizeze în ceea ce aşteaptă electoratul de la noi. Nu de fiecare dată poate să funcţioneze un construct politic după cum îşi doresc liderii sau partidele însele, ci este vorba de modul în care ne raportăm la ceea ce aşteaptă electoratul şi la modul în care putem să realizăm un proiect politic care să ofere o perspectivă”.

Cât despre dorinţa electoratului în sensul alianţei dintre cele două partide, acesta a afirmat: “Trebuie să măsurăm şi să vedem ce vrea electoratul.” (sursa)


Partidul Naţional Liberal nu exclude nicio variantă de alianţă pentru alegerile din anul 2024, începând cu cele europarlamentare şi încheind cu alegerile prezidenţiale, astfel încât proiectul său politic să poată să fie votat de români şi implementat în mandatul 2024-2028, spune ecretarul general al PNL, Lucian Bode. El adaugă însă că, în acest moment, nu există discuţii punctuale pe acest subiect cu PSD.

„Am citit şi eu astăzi că există discuţii secrete, nesecrete în legătură cu o alianţă între PNL şi PSD la alegerile de anul viitor. Să ne fie foarte clar: nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă care se poartă pe acest subiect în acest moment. Categoric, fiecare partid, Partidul Naţional Liberal încearcă să-şi maximizeze scorul electoral de anul viitor. Din acest punct de vedere, Partidul Naţional Liberal nu exclude nicio variantă de alianţă, de candidatură pentru anul 2024, începând cu alegerile europarlamentare şi încheind anul cu alegerile prezidenţiale, astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români şi implementat în mandatul 2024-2028”, a spus Bode, citat de Agerpres.

„Aşadar, concluzia este simplă: nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, Partidul Naţional Liberal nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor”, a adăugat el.


Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, cu ocazia unei vizite în judeţul Vrancea, că există discuţii privind posibilitatea unor candidaturi pe liste comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor.

Președintele PSD a afirmat că are o bună colaborare cu liberalii, dar a amintit şi despre o serie de probleme din trecut.

„Normal că există discuţii, facem politică. Eu cred că atât PSD, cât şi PNL au adus o stabilitate în România. N-aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare. Era plină criză socială şi era o incoerenţă guvernamentală acută, da? Ăsta este adevărul, nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei. (…) Lucrurile funcţionează, dar trebuie să spunem câteodată şi adevărul”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă susţine varianta unui candidat comun PSD-PNL pentru alegerile prezidenţiale, prim-ministrul a răspuns: „Fac politică. (…) Eu aş merge şi la Comisia Europeană să avem candidat comun”. (sursa)

Articolul precedentDSVSA. Trei focare de pestă porcină active în Bihor
Articolul următorȚara din UE în care guvernul vrea ca elevii să renunțe la tablete și să se întorcă la cărți și la scrisul de mână