Sezonul nunţilor este în toi și viitorii miri trebuie să fie la curent cu tot ce e nou în materie de organizat evenimente. Tinerii vor să se modernizeze, fără să-și supere prea tare familiile care țin la tradiții.

Astfel, specialiştii în organizarea unor astfel de evenimente vin cu o serie de idei de care orice cuplu trebuie să ţină cont dacă vrea să aibă parte de o petrecere memorabilă.

Barul, un element esenţial pentru o nuntă

Conform organizatorilor de evenimente, în 2023, la fel ca anul trecut, barul este un element esenţial la o nuntă. Astfel, pe lângă tradiţionalele băuturi care sunt aşezate pe mesele invitaţilor, la petrecere trebuie să existe şi un barman care să poată prepara cele mai gustoase cocktail-ul şi shot-uri alcoolice sau nonalcoolice.

„Am observat că foarte mulţi invitaţi sunt interesaţi de existenţa unui bar sau a unui bar mobil. În ultimii ani, oamenii au început să aleagă această modă, deoarece este mai simplu să aleagă, dintr-un meniu, o băutură mai specială pe care să o poată comanda la bar. Totodată, amenajarea unui astfel de bar crează o atmosferă mai relaxată, mai neoficială, asemănătoare cu cea dintr-un club sau o discotecă. În general, la nunţile la care participa mulţi tineri nu lipseşte nici barmanul“, povestește Andreea, reprezentanta unui important restaurant din Iaşi.

Ce preferinţe au mirii în materie de muzică

Reprezentanţii restaurantelor susţin că, în ultima vreme, foarte mulţi miri au început să îşi îndrepte atenţia către DJ în detrimentul formaţiilor clasice.

Astfel, de cele mai multe ori, cuplurile tinere optează pentru un disc-jockey care să întreţină atmosfera la petrecere şi să aleagă cea mai potrivită muzică, în funcţie de invitaţi. Totodată, susţin specialiştii în organizare, costurile sunt mai reduse atunci când alegi să optezi pentru DJ.

„Să chemi DJ la nuntă a început să fie un lucru normal, foarte răspândit. În acest an avem foarte multe nunţi cu DJ în cele două săli de evenimente pe care le avem. Vă pot spune că am asistat şi anul trecut la astfel de petreceri şi au fost foarte reuşite. Un DJ se pliază mai ales când este o nuntă de tineri, cu mulţi invitaţi tineri. Totodată, preţurile sunt mult mai mici decât cele pe care le au formaţiile clasice, care sunt şi ele la mare căutare“, adaugă reprezentanţii restaurantului ieşean.

Momentele artistice sunt şi ele la mare căutare

De foarte multe ori, susţin organizatorii, prezenţa unei formaţii sau a unui DJ nu este suficientă pentru a întreţine atmosfera. Astfel, în 2023, foarte multe cupluri aleg să aibă parte, la petrecere, de diverse momente artistice

„La foarte multe evenimente avem parte de mici surprize din partea mirilor. Astfel, mulţi aleg să întrerupă monotonia prin momente de tarabană sau chiar prin momente de dansuri populare. Totodată, am mai asistat la petreceri la care au fost chemaţi artişti ce realizau portrete pe loc. Practic, această idee a venit ca o metodă prin care să fie înlocuită celebra cabină foto“, au încheiat reprezentanţii restaurantului ieşean.

Surpriza surprizelor

Și mai este un lucru demn de reținut. Masa la nunțile românești, renumite pentru abundența de preparate variate, chiar indigeste pentru a fi mâncate la acele ore de noapte, în tot felul de combinații, este pe cale să se schimbe.

Pentru a mai reduce din costuri, mirii au început să opteze pentru un meniu festiv mai redus. Astfel nunţile cu patru feluri de mâncare (aperitiv, pește, sarmale, friptură, plus prăjituri și tort) sunt pe cale de dispariţie, susţin organizatorii. (adevarul.ro)

Articolul precedentUn măr pe zi poate ține la distanță bătrânețea, sugerează un studiu
Articolul următorO nouă alertă de vreme rea: Județele unde vor fi furtuni de cod galben