Administraţia Naţional de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă în România. Potrivit specialiştilor, în zonele vizate va ploua în intervalul vizat cât pentru jumătate de lună.

Meteorologii ANM au emis o informare meteo de vreme rea, dar și o avertizare cod galben. Astfel, în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00, este valabilă o informare de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte. Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp. În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18…20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

Cod galben de ploi și vijelii în 27 de județe

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente
Interval de valabilitate: 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00.

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte. (sursa)

Articolul precedentDOUĂ explozii au avut loc lângă aeroportul din Kabul. SkyNews: Cel puțin 13 persoane au fost ucise
Articolul următorCine este grupul islamist terorist ISIS-K (IS-K) care a revendicat sângerosul atentat de la aeroportul din Kabul