Companiile aeriene din Europa au început deja să crească prețurile biletelor de zbor pentru anul viitor. Taxele pentru protejarea mediului stabilite de UE vor crește pentru zborurile cu avionul, iar companiile vor să paseze costurile consumatorilor. Tarom și WizzAir au anunțat deja planurile pentru aceste cerințe de mediu mai stricte.

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, a anunțat deja că prețul biletelor va crește cu până la 72 euro începând cu 1 ianuarie 2025, pe baza regulamentelor Uniunii Europene care vor intra atunci în vifoare.

Taxele pentru emisiile de carbon, plătite deja de companiile care operează zboruri aeriene, vor fi însoțite de anul viitor și de taxe pentru emisiile de cenușă, de oxizi de azot și chiar de abur.

Compania germană a adăugat deja o „taxă pentru mediu” biletelor de avion achiziționate pentru zborurile din ianuarie 2025, scrie Euronews. Companiile low cost ar putea urma exemplul Lufthansa.

Chiar dacă regulile intră în vigoare la nivel european, și statele membre vor avea un cuvânt de spus, poate chiar prin subvenții.

Ce fac companiile aeriene din România

Tarom a decis să nu crească prețurile la bilete, dar ar putea să fie una dintre puținele companii care fac asta.

„Costurile suplimentare generate de utilizarea combustibilului durabil pentru aviație sau de alte cerințe de mediu sunt suportate direct de către companie”, au declarat reprezentanții companiei, citați de observatornews.ro.

În schimb, WizzAir se bazează pe faptul că statele membre vor oferi subvenții. Cea mai mare companie de zboruri low cost din România solicită „guvernelor să ofere stimulente pentru a permite industriei aviatice să își atingă obiectivele de mediu mai eficient”. (sursa)

Articolul precedentMeciul unei generaţii: România întâlneşte astăzi Olanda în optimile Euro 2024 şi se luptă pentru o calificare istorică în competiţie. Cu un lot care valorează 92 mil. de euro, Tricolorii au reuşit un miracol, iar acum trebuie să se impună în faţa unui lot de 815 mil. euro
Articolul următorNoi avertizări de vreme severă în România: Val de caniculă, urmat de furtuni puternice. Cod galben în Bihor!