Noaptea, ca hoții (la ora 21.00 și cu aproape 3 zile întârziere), Ministerul Finanțelor Publice a publicat execuția bugetară pentru anul 2020. Confirmă tot ceea ce v-am spus de 2 zile încoace: deficitul bugetar în mod real a depășit 10% din PIB (ei l-au declarat la 9,79% din PIB, raportat la un PIB prognozat mincinos de 1040 de miliarde de lei). Haide televiziunile plătite cu 40 de milioane de Euro cu breaking news. Ah… nu!

Oare nu e de interes că într-o singură lună, decembrie 2020, 31 de zile, România avut un deficit de 18 miliarde de lei, respectiv 3,7 miliarde de Euro)?

Oare nu e de interes că, în 12 luni, datoria publică din deficitul bugetar nou, s-a majorat cu 102 miliarde de lei (21 de miliarde Euro, mai mult decât pachetul de finanțare pentru criza precedentă, pe 3 ani, de 20 de miliarde Euro de la Banca Mondilaă, FMI și Comisia Europeană)?

Oare nu e de interes că deficitul pe decembrie, de 3,7 miliarde de Euro a fost de 5 ori și jumătate mai mare decât suma încasată la privatizarea Petrom și de 64 de ori mai mare decât suma încasată pentru privatizare Petromidia? Facem un calcul?

Guvernul României a cheltuit în decembrie, pe datorie, în numai 6 zile, întreaga sumă încasată de statul român pentru privatizarea Petrom! Nu e de interes? Nu e de relevanță?

Ce au făcut de banii ăștia, 10% din PIB, în condițiile în care în mod real doar 2% s-au dus pentru combaterea costurilor legate de pandemie?

autor: Radu Soviani

Articolul precedentHALUCINANT! Ministerul Sănătății: ‘Testăm mai puțin decât ar fi cazul, raportăm mai puține teste pozitive decât sunt în realitate’
Articolul următorIon Cristoiu: Bugetul alternativ al PSD sau riscurile Opoziției prea serioase