Zeci de deputați au lipsit nemotivat din Parlament, în prima sesiune a actualului mandat. În total, aceștia au adunat 190 de absențe. Cele mai multe dintre ele sunt ale fostului premier Victor Ponta. În plus, pentru fiecare absență, deputaților li se poate reține o parte din indemnizația lunară.

Prima sesiune parlamentară din actualul mandat s-a încheiat la finalul lunii iunie, iar în cele aproximativ șase luni de activitate, respectiv din 20 decembrie 2024, când și-au intrat în atribuții, mai mulți deputați au strâns zeci de absențe, arată Hotnews.ro.

Absențele au fost bifate chiar dacă este permisă inclusiv participarea online la ședințele Camerei Deputaților.

Topul parlamentarilor chiulangii

Victor Ponta, ales pe listele PSD – 29 de absențe nemotivate

Ponta are cele mai multe absențe strânse în primele cinci luni de activitate parlamentară. Pentru luna februarie, Victor Ponta are două absențe, în martie trei, în aprilie 12 absențe și în mai tot 12.

Alexandru Popa, ales pe listele PNL – 11 absențe nemotivate

Alexandru Popa reprezintă județul Brăila în Parlament, acesta fiind al doilea său mandat. Alexandru Popa a strâns în primele luni de activitate a noului Legislativ 11 absențe nemotivate: patru în luna februarie, cinci în martie și două în aprilie.

Silviu-Florin Oancea, ales pe listele AUR – 10 absențe nemotivate. Oancea a ajuns deputat în Parlament după alegerile din decembrie 2024. Asta deși, în 2023, George Simion anunța că i-a cerut demisia din funcția de lider al filialei AUR de la Ialomița, organizația din partid responsabilă de selectarea participanților din tabăra de la mare, unde o fată a acuzat că a fost violată, după cum a scris site-ul de investigații Snoop.ro.

Silviu Oancea este considerat și unul dintre apropiații președintelui AUR, George Simion. În luna mai, când Simion a anunțat că va contesta la CCR rezultatul alegerilor prezidențiale, Oancea a fost alături de el. Deputatul AUR de Ialomița a avut șapte absențe în martie și trei în aprilie.

Petru-Bogdan Cojocaru, ales pe listele PSD – 8 absențe nemotivate. Cojocaru este deputat de Iași, fiind și liderul PSD Iași. El se află la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României. Primul mandat l-a avut în perioada 2016-2020.

El a strâns în total, în primele cinci luni ale anului, opt absențe nemotivate: cinci în luna aprilie și trei în luna mai. Diana Enache, aleasă pe listele AUR – 8 absențe nemotivate. Deputata AUR de Bacău are o absență nemotivată în luna februarie, trei în martie și patru în aprilie.

Diana Enache este soția lui Mihai Enache, un lider important din AUR, cel care a și candidat, fără succes însă, la Primăria Capitalei în 2024, din partea partidului condus de George Simion.

Lista deputaților care au strâns în primele cinci luni ale anului absențe nemotivate continuă cu Lidia Vadim Tudor (AUR) și Mihail Neamțu (AUR) – care au strâns câte șase absențe nemotivate.

Deputatul AUR Mihai-Bogdan Neagoescu are cinci absențe nemotivate, iar alți trei deputați au câte patru absențe nemotivate:

Ariadna Elena Cîrligeanu (de la AUR, cea mai tânără deputată din actualul Parlament);

Robert Alecu (ales pe listele AUR, însă în prezent deputat neafiliat niciunui grup parlamentar);

Dan-Cătălin Aritmon (AUR);

Cosmin-Teodor Iosub (AUR).

În clasament urmează deputații cu câte trei absențe nemotivate:

Alexandru Bordian (AUR);

Dumitrina Mitrea (AUR);

Ionelia-Florența Priescu (AUR);

Petre Pușcașu (AUR);

Gheorghe-Valentin Răducea (POT);

Robert Sighiartău (PNL). (sursa)

Articolul precedentCTP, atac la Nicușor Dan după contestațiile depuse la CCR. Îl acuză că are ceva idei în comun cu Călin Georgescu: “În Nicușor Dan, simt că există un ceva întunecos și rece”
Articolul următorProgramul Rabla va fi lansat cel târziu la 1 septembrie, spune ministra Mediului / Va fi micșorată valoarea voucherelor pentru mașini electrice