Organizația Mondială a Sănătății susține că șansele ca o persoană să nu se infecteze cu coronavirus sunt extrem de mici, de un real ajutor rămânând respectarea strică a măsurilor de protecție și vaccinul împotriva virusului.

Directorul executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, medicul Mike Ryan, a făcut o declarație șocantă: este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia din lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dvs. de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

În cadrul conferinţei de miercuri, oficialii OMS au tras și un semnal de alarmă cu privire la faptul că, la nivel mondial, se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

Anunțul Organizației Mondiale a Sănătății pe care nimeni nu dorea să îl audă

Organizația Mondială a Sănătății avertizează cu privire la creșterea numărului de cazuri de infectare din mai multe state europene. Mai exact, peste jumătate din țările de pe continent au raportat o creștere de peste 10 procente a numărului de îmbolnăviri în ultimele 2 săptămâni.

”Eforturile, sacrificiile noastre au meritat. În iunie, numărul cazurilor a fost la un minim istoric. 

Numărul cazurilor din septembrie, însă, ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți. 

Deși aceste cifre indică un proces de testare extins, arată totodată și o rată alarmantă de transmitere în regiune. 

Deși am observat o creștere a numărului de cazuri, în rândul unor grupe de vârstă mai mari, 50-64 și 65-79 de ani, în prima săptămână din septembrie, cea mai mare proporție rămâne în grupa 25-49 de ani. 

Perioada de carantină de 14 zile este o estimare conservatoare a perioadei de infecție care, în ciuda unor incertitudini care rămân încă, cuprinde între 3 și 5 zile înainte și cinci zile după apariția simptomelor”, a declarat directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa. (sursa)


Articolul precedentFundația ”Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar” a finalizat distribuția măștilor de protecție pentru elevii și profesorii din județul Bihor!
Articolul următorCopiii au simptome diferite de COVID. Cum ne dăm seama că cel mic a fost infectat?