Așadar, să ne jucăm și noi cu logica, așa cum o fac politicienii.

Înțeleg – pentru că ni s-a spus de zeci de ori anul trecut, că PSD pierduse majoritatea în Parlament. Ni s-a spus public, de la domnul Ludovic Orban în jos, de către cine vreți dumneavoastră de la PNL și din presa de sistem. O pierduse, nu o mai avea, și trebuia să plece. Și chiar trebuia.

Înțeleg de asemenea – pentru că ni s-a spus de zeci de ori, că dovada pierderii majorității de către PSD a fost tocmai căderea propriului guvern în urma moțiunii de cenzură inițiată de către PNL. Ne-a spus-o și Ludovic Orban și tot PNL-ul. Urmau numai zile cu soare în România. Doar că!

Mai înțeleg acum – și ni se spune zilnic, că e nevoie de anticipate pentru că PSD ARE de fapt majoritate în Parlament, iar dacă facem anticipate nu o să mai aibă și vom trăi, în sfârșit, bine. Iar dacă nu o să o mai aibă PSD, o să o aibă PNL, care a avut-o la moțiune dar a pierdut-o instant după aceea… Ne-o spune premierul Orban și întregul PNL.

Deci: PSD pierduse majoritatea pe drum, cândva anul trecut, și s-a dovedit prin căderea guvernului Dăncilă, dar de fapt are majoritate – deci nu o pierduse, și de aceea e nevoie de anticipate… Iar dovada majorității va fi căderea guvernului Orban în urma moțiunii de cenzură inițiată de către… PSD! Mi se pare fantastic, oameni buni! PNL nu poate guverna pentru că PSD are majoritate în Parlament, deși, conform tot PNL, PSD tocmai pierduse majoritatea din Parlament acum câteva luni…

Prin urmare. Nu mai putem cu hoții și corupții și vrem să guvernăm noi. Perfect!

Facem alianță cu (iar aici definițiile parafrazate vin tot de la fruntași PNL, dar cu alte ocazii!…) ucigașii de copii de la Colectiv (Ponta) și cu cei cu mărturiile mincinoase (Tăriceanu). Minunat!

Pe unii traseiști îi luăm chiar la noi, în PNL. Excelent!

Ajungem la guvernare și îi schimbăm pe ai lor cu ai noștri, că le e foame și lor. În sfârșit, la guvernare!

Punem șef la Cadastru – de exemplu, un PNL-ist cu afaceri în domeniu și zeci de contracte cu statul. Bine.

Zicem că facem concedieri peste tot, dar luăm zeci de asistenți și consilieri pentru fiecare secretar de stat. Asta pe lângă miniștri. Bine!

Urlăm cât ne țin rărunchii cu pensiile speciale, de care beneficiau – la un moment dat (!) aproximativ 185.000 de persoane, dar când ajungem la putere noi, PNL, le lăsăm în vigoare pentru aproximativ 176.000 de mii de oameni. Deci le tăiem doar de la aproximativ 9.000… Bine!

Totul e bine! Am înțeles că PNL vrea, poate și știe să guverneze serios și că doar de asta se ocupă, nu ca hoții și corupții de dinaintea lor care doar măreau pensii și salarii, noaptea ca proștii, și se legau de cei mai buni prieteni ai omului: corporația și doamna Codruța. Toate astea, desigur, ca să scape de pușcărie ăla care e în pușcărie.

A! Și să nu uit! Mai înțeleg că nu se pot mări alocațiile la copii pentru că PSD a secătuit țara. Piatră peste piatră nu a mai rămas. Ne-a spus-o toată lumea anul trecut, chiar și foști sau viitori PSD-iști or PNL-iști. Mai erau câteva zile doar cu Viorica, și trebuia să închidem becul și să plecăm toți. Mă refer la ”ciurucuri”, pentru că toți cei buni au plecat deja. Și asta ni s-a spus de zeci de ori!

Doar că președintele Iohannis, despre care, iarăși, ni s-a spus de zeci de ori că este cel mai responsabil dintre români, promulgă legea. Deci, responsabil fiind, știe că sunt bani, că au fost mereu bani, și că vor mai fi bani. Eu nu îl pot bănui de altceva pe președinte, pentru simplul motiv că e reales, e liniștit, iar până în 2024 mai e mult și bine. Și nici nu cred că e genul, spre deosebire de Iliescu sau Băsescu, care să lase să crească și altceva la umbra sa… Deci, implicit, Orban și Cîțu și doamna Raluca și domnul Rareș mințeau, mint și vor minți. Că e mai ușor decât CHIAR să guvernezi.

Concluzia? Nu e clar? M…e PSD.  

Update: Azi aflăm, conform datelor publicate de Casa Națională de Pensii Publice, că în Decembrie 2019 existau 9.359 de beneficiari de pensii de serviciu (!), cu 175 mai mulți decât în 2018 (!). Așadar, ni se cere să credem că de anularea acestor 9.359 de pensii depind alocațiile a peste 4 milioane de copii.

În mod clar, dintre noi, cineva ori este foarte ticălos, ori foarte prost.

Articolul precedentTrafic de influență la Prefectură? Episodul al doilea. Exclusiv!
Articolul următorVom fi obligați să NU ne mai pensionăm?