Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Executivul a aprobat achiziția a 58 de trenuri electrice pentru suma de 3,3 miliarde de lei, finanțată din fonduri europene. Parte a unui pachet de 143 de trenuri, aceasta este cea mai mare investiție în infrastructura feroviară din ultimii 34 de ani.

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri indicatorii economici pentru achiziția a 58 de trenuri noi menite să interconecteze 13 municipii reședință de județ, precum şi serviciile de mentenanţă necesare pentru funcţionarea lor. 

„Aprobăm, așadar, un proiect major de investiții ce conectează mari centre urbane prin transport feroviar modern. Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, o investiție de 3,3 miliarde de lei din bani europeni. 13 municipii reședință de județ vor fi interconectate, printre acestea fiind Brașov, Craiova, Brăila, Galați, Bacău, Focșani, Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca și Oradea”, a punctat Premierul Marcel Ciolacu.


Faptul că Oradea a fost inclusă pe lista municipiilor care vor beneficia de investițiile demarate de către Guvernul Ciolacu – a declarat pentru BihorNews.ro Aurel Mohan, președintele PSD Bihor și candidat pentru Senatul României – este o nouă dovadă a susținerii pe care Partidul Social Democrat o acordă Bihorului.

În ultimii ani – a spus Aurel Mohan – guvernul condus de PSD a alocat sume record pentru bihoreni, atât în infrastructură, dar și în proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului sanitar sau a educației!

PSD a fost și va rămâne mereu un partener loial al județului nostru.


Valoarea contractelor este de 1,4 miliarde lei, respectiv 1,88 miliarde lei, iar trenurile trebuie livrate în 41 de luni. Ambele achiziții sunt finanțate din Programul Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat.

1.200 km de cale ferată în modernizare completează investițiile record ale Guvernului PSD în drumuri de mare viteză

Pe lângă investițiile record în infrastructura rutieră, concretizată în șosele de mare viteză, Executivul a alocat fonduri substanțiale și pentru modernizarea căilor ferate.

„Avem 587 de kilometri de cale ferată deja modernizată (…). În prezent sunt 1.200 de kilometri de cale ferată în lucru, în modernizare, încă 1.000 în pregătire”, este anunțul făcut de oficialii Ministerului Transporturilor.

(articol susținut de PSD Bihor)

sursa foto

Articolul precedent„Șoc”: cuvântul nopții electorale la Chișinău. Semnificația scorului strâns al referendumului pro-UE pentru Republica Moldova. Ce urmează 
Articolul următorCâte ore muncesc europenii în fiecare săptămână